Groep 3B

Welkom op de site van groep 3B!

 

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we hebben er reuzeveel zin in! Groep 3B is de groep van juf Loes en juf Karin. Juf Loes is er elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Karin in de groep. Op dinsdag is juf Karin er ook, als extra leerkracht voor beide groepen 3. Ze zal dan soms in groep 3a te vinden zijn en soms in groep 3b.

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en bijzonderheden. Ook kunt u hier oefentips voor het lezen en rekenen terugvinden.

 

Om de start van het schooljaar voor uw kind en alle andere kinderen soepel te laten verlopen, hebben wij vast een aantal huishoudelijke zaken voor u op een rijtje gezet.

  • Beide groepen 3 bevinden zich op de 2e etage van onze school.
  • De groepen bevinden zich rechts van de algemene trap, achteraan in de gang. 
  • Trommeltjes, bekers, jasjes e.d. kunt u (net als bij de kleuters)  kwijt aan de kapstokken, in de bakken, en in de kast naast de kapstokken. Dit wijst zich vanzelf.
  • De eerste dag is allemaal nog even spannend, vanaf dinsdag is het de bedoeling dat u kort afscheid neemt van uw kind, in de gang.
  • Bij het naar huis gaan om 10 over half 3, komen de kinderen onder begeleiding van de leerkracht naar beneden. Spreekt u duidelijk met uw kind af, dat uw kind ons eerst een handje moet geven voordat het naar u toe gaat. Zo kunnen wij er goed op toezien dat kinderen pas weglopen als ze daadwerkelijk hun vader of moeder zien.                                        

  • De kinderen van groep 3B komen door de rechtervoordeur naar buiten (links vanaf de straatkant).

  • Elke vrijdag gaat er een map mee naar huis. Hierin zitten werkjes van uw kind en/of brieven die voor u van belang zijn. De mappen graag op maandag leeg retour!
  • Op vrijdag is het tevens speelgoedmiddag. Op deze dag mogen de kinderen eigen speelgoed meenemen.

 

Juf Loes en Juf Karin

 

 

 

Gym:

Dinsdag          9:20 - 10:10       meester Laurens

Vrijdag         10:55  - 11:40       juf Lisa

 

Graag iedere week schone gymspullen meegeven.

 

 

Overige informatie over belangrijke zaken in groep 3 hebben wij u gegeven tijdens de informatie-avond aan het begin van het schooljaar. Klik hier voor de powerpointpresentatie van deze avond.

 

 

BERICHTEN

05 sep 2018 - Rijtjesboek
Uw kind leert dit jaar lezen! Uiteraard oefenen we veel op school, o.a. met het rijtjesboek. Het rijtjesboek is een effectief hulpmiddel om te oefenen met het vlot en foutloos lezen van woorden en zinnen. U kunt ook thuis lezen met uw kind. Hieronder vindt u de woordjes die we aanbieden bij thema 1.

 

5 september

1 en 2 mogen thuis geoefend worden. 

Download:
Thema-1.docx