Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6a!

 

Dit jaar hebben we een juf én een meester. Juf Karin van Rijn geeft les van maandag tot donderdag en meester Arend Pottjegort is er iedere vrijdag.
We krijgen daarnaast dit jaar twee keer per week gym. Op woensdagochtend geeft meester Laurens de gymles en op donderdagmiddag doet juf Jorien dit.

 

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

apottjegort@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

BERICHTEN

08 okt 2017 - Grrrrrruwelijk eng!!
Preview foto De Kinderboekenweek 2017 is afgelopen woensdag van start gegaan. De sfeer zat er meteen goed in! Voor komende week staan er een aantal leuke activiteiten op de planning. Maandag bezoekt illustratrice Charlotte Dematons ons voor een gastles en op dinsdag gaan we naar de bibliotheek voor een gruwelijk enge les. Woensdag hebben we een voorleeswedstrijd en natuurlijk zijn er tal van lessen die in het teken zullen staan van alles wat maar griezelig is. Wij hebben er zin in!

27 sep 2017 - Praktische verkeersles
Preview foto Afgelopen dinsdag kwam 'verkeersjuf' Viola langs en gingen we in 3 groepen verschillende praktische verkeerskunsten oefenen op het plein.
Om onze fietsvaardigheid nóg beter te maken, werd bij de eerste oefening onze behendigheid op de proef gesteld. We moesten slalom fietsen en de 'kettingproef' doen. Dat was een uitdaging! Met één hand aan het stuur moest je een bekertje aan een ketting oppakken, een rondje fietsen en dan het bekertje weer neerzetten. Afstand inschatten was hierbij heel belangrijk evenals opperste concentratie! Als je heel behendig bent op de fiets, kun je je aandacht beter bij het andere verkeer houden.
Bij de andere twee oefeningen werd er nog geoefend met het fietsen van bochten, het over de schouder kijken en uitsteken van je hand, op tijd stoppen bij het stopbord en het fietsen over een verhoogd stukje weg.
Het was een leuke, actieve les, die heel goed verliep mede dankzij de fijne hulp van de ouders van Sem, Max en Mowan. Dank je wel!!

08 sep 2017 - Duinrell
Preview foto Wat een gezellig schoolreisje hebben we gehad en wat boften we ontzettend met het weer! Hoewel het momenteel behoorlijk 'herfstig' is buiten, was het tijdens ons dagje Duinrell helemaal droog en klaarde het zelfs in de middag nog even helemaal op en brak er een zonnetje door. Ideaal weer om lekker door het park te razen en te genieten! 
Een enkeling haalde geheel vrijwillig toch nog even een nat pak, bij het kijken naar de Splash.
Het was best spannend deze schoolreis, want in groep 6 mag je helemaal alleen en zonder begeleiding door het park. Konden we meteen het klokkijken in de praktijk toepassen, want op afgesproken tijdstippen moesten we verzamelen voor de lunch en natuurlijk op het eind om half 4. Wat goed zeg, dat veel groepjes al om kwart over 3 'binnen' waren. Zo hoort dat: liever iets te vroeg dan te laat. 
De Falcon was wel één van de favoriete attracties. Er zijn aardig wat ritjes achter elkaar gemaakt en velen durfden hun angst te overwinnen en vonden het vervolgens 'super vet!'.

In de bus werd er nog lekker nagepraat, lagen sommige kinderen op 'apegapen' en hadden andere nog tomeloze energie. Met enige weemoed werd gezegd dat dit het laatste échte schoolreisje was op de Nuts. Vanaf groep 7 gaan we op werkweek! 
Het was een erg geslaagde dag.


30 aug 2017 - Groepsvorming na de zomervakantie
Preview foto  

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. De eerste weken van het schooljaar zijn heel belangrijk voor het creëren van een fijne sfeer in de groep. Leerlingen verkennen elkaar, de leerkracht en de regels. Ook al kennen de kinderen elkaar inmiddels al heel wat jaartjes, toch begint ook het groepsvormingsproces na een vakantie weer helemaal opnieuw.
De eerste week zijn we dan ook gestart met een aantal ‘klasbouwers'en ‘teambouwers': leuke en vaak actieve activiteiten waarbij je met de hele klas (klasbouwer) óf in je eigen groepje (teambouwer) aan de slag gaat.
Een voorbeeld van een klasbouwer die we in de 1e week hebben gedaan is ‘Mensenjacht'.
De kinderen moesten eerst 20 feitjes over zichzelf opschrijven. Bijvoorbeeld: kleur ogen, favoriete acteur of popgroep, mooiste auto, lekkerste gerecht etc. Vervolgens speelden we ‘Zoek iemand die' en gingen we al lopend door de klas op zoek naar een andere leerling om elkaar een vraag te stellen en wellicht te ontdekken dat je iets gemeenschappelijks had.