Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6a!

 

Dit jaar hebben we twee juffen. Juf Karin van Rijn geeft les van maandag tot donderdag en juf Iris de Waard is er iedere vrijdag.
We krijgen daarnaast dit jaar twee keer per week gym. Op woensdagochtend geeft meester Laurens de gymles en op donderdagmiddag doet juf Lisa dit.

 

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

BERICHTEN

20 sep 2018 - Het spreekwoord / gezegde van de week

In de klas hangt iedere week een ander spreekwoord of gezegde op het bord, uitgebeeld op een foto. Zijn er al kinderen die hier thuis met u over van gedachten hebben gewisseld? Ze mogen zelf proberen te ontdekken om welk spreekwoord/gezegde het gaat én wat dit betekent. Dit bespreken we altijd op donderdagochtend.

Interessant is ook, dat we dan ook bekijken hóe dit spreekwoord of gezegde is ontstaan. Want....waarom stoot nou juist een ezel zich geen twee keer aan dezelfde steen? Wat heeft dit met de Griekse tijd te maken?

 


19 sep 2018 - Drievliet

Wat hebben we een heerlijk schoolreisje gehad! We hadden allemaal goed weer besteld en het was dan ook een zonovergoten dag!
Best spannend dat we dit jaar alleen rond mochten lopen. Gelukkig had bijna iedereen aan een horloge gedacht en het lukte ons prima om op de afgesproken tijden tijdig te verzamelen. Dat was ook niet zo moeilijk, want dat lekkere patatje en ijsje lieten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan.

We hebben ons best gedaan om als groepjes compleet te blijven. De afspraak was 'niemand loopt alleen'. Soms ging het mis. Als we in verschillende attracties gaan dan is het handig om af te spreken waar we elkaar daarna weer zien. Hier hebben we van geleerd.
De attracties boden voor ieder wat wils. We weten nu hoe hard de juf kan gillen als ze in een achtbaan zit, haha.

Het was een fijne dag!

Het fotoalbum kunt u bekijken met het wachtwoord dat u is toegezonden per mail.