Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6a!

 

Dit jaar hebben we twee juffen. Juf Karin van Rijn geeft les van maandag tot donderdag en juf Iris de Waard is er iedere vrijdag.
We krijgen daarnaast dit jaar twee keer per week gym. Op woensdagochtend geeft meester Laurens de gymles en op donderdagmiddag doet juf Lisa dit.

 

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

BERICHTEN

16 okt 2018 - Praktische verkeersles
 

Wat lekker om midden in oktober nog met zulk mooi weer een praktische verkeersles te kunnen doen op het plein. Goede timing!
Zoals de kinderen gewend zijn, waren er weer 3 verschillende parcoursjes uitgezet. Zo moest er gefietst worden over een 'smal pad' en met een rugzak met bagage. Vaardigheden die hierbij werden getraind waren bijvoorbeeld: opstappen en wegrijden, elkaar inhalen, reageren op een signaal, achterom kijken, hand uitsteken en balans houden.
Het meest favoriete onderdeel deze keer was toch wel de slakkenbaan en de hazenrace. Het was een hele uitdaging om bij de slakkenbaan zó langzaam te gaan dat je nog net met je voeten op de trappers kon blijven en niet tot stilstand kwam. Wie als laatste finishte verdiende een punt.
Bij de hazenrace was het juist andersom: durven te versnellen en op het eind een noodstop maken. We konden gelijk goed zien hoe competitief de jongens waren en hoe voorzichtig sommige meiden. Na een poosje wende het en durfde bijna iedereen goed te versnellen.

Het was erg leuk en leerzaam en mede mogelijk gemaakt door de fijne hulp van enkele mama's. Bedankt!

 


16 okt 2018 - Magnetisme

 

Op 15 oktober bracht de groep een bezoek aan het Museon voor een museumles over magnetisme. Aan de hand van een aantal opdrachten gingen zij vooral praktisch en zelfontdekkend aan de slag.
De foto's die zijn gemaakt kunt u bekijken via het fotoalbum 'Museon les magnetisme'.


20 sep 2018 - Het spreekwoord / gezegde van de week

In de klas hangt iedere week een ander spreekwoord of gezegde op het bord, uitgebeeld op een foto. Zijn er al kinderen die hier thuis met u over van gedachten hebben gewisseld? Ze mogen zelf proberen te ontdekken om welk spreekwoord/gezegde het gaat én wat dit betekent. Dit bespreken we altijd op donderdagochtend.

Interessant is ook, dat we dan ook bekijken hóe dit spreekwoord of gezegde is ontstaan. Want....waarom stoot nou juist een ezel zich geen twee keer aan dezelfde steen? Wat heeft dit met de Griekse tijd te maken?

 


19 sep 2018 - Drievliet

Wat hebben we een heerlijk schoolreisje gehad! We hadden allemaal goed weer besteld en het was dan ook een zonovergoten dag!
Best spannend dat we dit jaar alleen rond mochten lopen. Gelukkig had bijna iedereen aan een horloge gedacht en het lukte ons prima om op de afgesproken tijden tijdig te verzamelen. Dat was ook niet zo moeilijk, want dat lekkere patatje en ijsje lieten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan.

We hebben ons best gedaan om als groepjes compleet te blijven. De afspraak was 'niemand loopt alleen'. Soms ging het mis. Als we in verschillende attracties gaan dan is het handig om af te spreken waar we elkaar daarna weer zien. Hier hebben we van geleerd.
De attracties boden voor ieder wat wils. We weten nu hoe hard de juf kan gillen als ze in een achtbaan zit, haha.

Het was een fijne dag!

Het fotoalbum kunt u bekijken met het wachtwoord dat u is toegezonden per mail.