Groep 6B

Wat hebben Picasso, Woordenschatspel, Houten Robots en Magnetisme met elkaar gemeen? Misschien weinig denk je, maar in groep 6B hebben we aan al deze 4 onderwerpen gewerkt. Leuke en leerzame lessen, waarbij vooral veel is samengewerkt en dat hebben jullie heel goed gedaan.

 

Nog een paar dagen en dan even een weekje uitrusten van een drukke periode.  

 

   

meester Paul (ma, wo, do, vr)                                  

pwouters@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

juf Karin (di)

kvdlinde@nutsschoolbezuidenhout.nl

BERICHTEN

16 mrt 2018 - Techniek constructie
Preview foto De techniek week is begonnen. Momenteel verdiepen de kinderen zich in groepjes in een beroemd gebouw.

Deze week zijn ze ook begonnen met het maken van een torenflat van ..... papier, en hebben ze verschillende onderdelen van hun gebouw gemaakt mbv staafjes en magneetballetjes.

  


19 feb 2018 - Museon magnetismeles
Dat was weer een leuke e interessante Museonles. Aan het werk met magneten, en uitzoeken wat wel magnetisch kan zijn, en wat niet. 

09 feb 2018 - Timmeren en zagen
Zo na al die cito's mochten de kinderen zich lekker uitleven. De hele middag zagen en timmeren en werken aan een eigen houten robotpop. Er werd heel goed gewerkt en het resultaat mag er ook wezen. We hebben nog wel een vervolgmomentje nodig om het helemaal af te maken.

 


12 dec 2017 - Woordenboekenspel
Taal hoeft niet saai te zijn. Want zo snel is mogelijk in tweetallen 10 woorden - van bedeltje tot kalverliefde - met hun betekenis opzoeken in een woordenboek is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam.  

05 dec 2017 - Sinterklaas en surprises
Zo dat was een leuke dag. Sinterklaas binnen halen, mooie surprises uitpakken en ook nog op bezoek bij Sinterklaas. Jullie hebben allemaal mooie surprises gemaakt en er veel tijd aan besteed.  

25 okt 2017 - Lekker chill lezen
Vlak voor de herfstvakantie werd er lekker chill  (voor)gelezen met de kinderen uit groep 4. Op de gekste plekken kwam je kinderen tegen. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar.  

04 okt 2017 - Kleuterlezen
De kinderen verheugden zich er al op: het kleuterlezen. De eerste keer kleuterlezen hebben ze  gehad. Het was zowel voor kleuters als groep 6B zeer leuk.  Eén keer in de twee weken lezen de kinderen hun kleuter voor.

 


06 sep 2017 - Schoolreisje Duinrell
Zo dat was een leuk, gezellig, spetterend en vermoeiend schoolreisje!

Wat een lol hebben jullie gehad. Jullie zouden best nog wel een uur langer kunnen blijven. Dat hebben jullie trouwens ook nog geprobeerd, want klokkijken is voor sommige toch nog wat ingewikkeld.

Het belangrijkste is dat het helemaal goed is gegaan. Ik heb geen boze of verdrietige gezichten gezien, alleen maar kinderen die heeeeel veel plezier hadden. En het belangrijkste: Niemand heeft alleen gelopen. Jullie hebben je perfect aan die afspraak gehouden.  Ik ben trots op jullie.