Groep 6B

Het nieuwe jaar is begonnen. Fijn dat iedereen er weer zin in heeft.

De komende weken hebben we de boekbesprekingen en cito's. Altijd leuk. Natuurlijk werken we wel gewoon door, maar is er ook tijd voor leuke en ontspannende momenten.

 

Oh ja ! Weet iemand het antwoord op de vraag: 'word je ouder in de ruimte?' Vragen die opkwamen bij de kinderen toen we het over Eise Eisinga hadden. 

Geschiedenis heeft eigenlijk gewoon met de toekomst te maken!

 

Kijk regelmatig op deze groepspagina om te lezen én te zien wat de kinderen hebben gedaan, wat voor toetsen en dictees ze hebben en wat er de komende tijd op de agenda staat.

   

meester Paul (ma, wo, do, vr)                                  

pwouters@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

meester Arend(di)

apottjegort@nutsschoolbezuidenhout.nl

BERICHTEN

13 dec 2018 - Wat voel, ruik, proef, hoor ik?
Met natuur hebben we het gehad over de zintuigen. De kinderen hebben zelfstandig 4 verschillende proefjes gemaakt. Zo kon iedereen raden hoe iets voelt, ruikt, proeft en klinkt. Ook een mooie opdracht om zoiets met elkaar te bedenken. Hoe werken we samen, hoe verloopt de voorbereiding en hebben we goed genoeg nagedacht over de uitvoering? 

Natuurlijk loopt niet altijd alles zoals je zou willen, maar daarvoor zitten we op school: om er van te leren. 


05 dec 2018 - Sinterklaas en surprises
Wat blijft het toch een leuk feest. Sinterklaas is er voor klein en groot. En zo hoort het ook te zijn. Jullie hebben mij blij verrast met al die mooie surprises die jullie gemaakt hebben. Ik heb het in de klas al gezegd. Ik heb nog nooit een klas gehad waarbij alle surprises én gedichten zo mooi waren. Een heel groot compliment voor jullie allemaal.

Ik begrijp dat jullie papa's en mama's ook zeer trots waren op alle surprises. Zo trots dat zij er ook allemaal foto's van hebben gemaakt. Misschien dat ze die nog naar mij toe kunnen sturen, want mijn foto's zijn niet allemaal heel duidelijk geworden. 

 

Jammer dat het nu alweer voorbij is, maar nu komt de kerst er aan. Dat is ook altijd zo'n leuke periode waar ik mij al heel erg op verheug.


27 nov 2018 - Crea met restmateriaal
Samen met de kinderen van groep 3 hebben we gewerkt aan het maken van hulpvoertuigen. Deze werden gemaakt van allerlei restmateriaal. Van alles werd er meegenomen naar school. En wat werden er speciale voortuigen van gemaakt. 

Het fijne was ook hoe de kinderen van groep 6, de kinderen van groep 3 konden helpen. Juf Karin en meester Paul hebben er echte 'juffen en meester in de dop' tussen gezien.

 


15 okt 2018 - Kleuterlezen 6B
Een keertje een extra kleuterlezen. Heel leuk vooral wanneer je het op 15 oktober (!) lekker buiten kunt doen. Wel zo lekker, voor iedereen

05 okt 2018 - Chill voorlezen
Het blijft toch leuk om voor te lezen aan de kleuters. En zeker tijdens de kinderboekenweek, want dan gaan we Chill Voorlezen. Lekker op een kussentje, ergens in de school. Ze gezellig.

05 okt 2018 - Natuur gymles
Dat was leuk. Een gymles waar je al je spieren in je lijf leert ontdekken, en een renspel om het skelet  bij elkaar te krijgen. Niet makkelijk hoor. Vooral bovenarm en bovenbeen lijken best wel op elkaar. Totdat je ze naast elkaar legt. Een leuke les. Gaan we vaker doen, een 'gewone' les combineren met een gymles.

27 sep 2018 - Theatervoorstelling Koning van Katoren
Preview foto Vandaag hadden we op school een leuke en muzikale theatervoorstelling over het verhaal 'De Koning van Katoren'. Leuk verteld, vrolijke muziek en natuurlijk mochten de kinderen meedoen, meezingen en meedansen. Kijk hier voor de foto's, en hier om een idee te krijgen van de voorstelling van Kees Sijbrandij.  

20 sep 2018 - hoeveel kinderen passen er op 1m2
Preview foto Altijd een leuke les. Uitrekenen hoeveel 1m2 (één vierkante meter) is, en daarna bedenken hoeveel kinderen er op die ene vierkante meter. Met een beetje proppen zijn het er meer dan je denkt.