Groep 7B

Welkom op de site van groep 7B

Onze klas heeft twee juffen: juf Erica en juf Inge. 

Juf Erica (ma,di,vr)

evdberg@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

Juf Inge (wo,do)

isluijs@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Op dinsdag en woensdag heeft groep 7B gym van meester Laurens. 

 

Via de rechterkolom kun je de de woorden en websites voor spelling vinden om thuis mee te oefenen.


Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar! Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

06 nov 2018 - Informatie praktisch verkeersexamen
Preview foto Via deze link komt u bij informatie over het praktisch verkeersexamen.

 

 


01 nov 2018 - Whatshappy
Afgelopen woensdag hebben we een gastles gehad van Halt over online veiligheid. Naar aanleiding van deze les hebben we afspraken gemaakt over de groepsapp van groep 7B op whatsapp. We hebben eerst zelf nagedacht wat we wel of niet leuk vinden, toen in groepjes en uiteindelijk zijn we met zijn allen tot zes what's niet en zes what's wel afspraken gekomen, handtekeningen van alle leerlingen maakte onze whatshappy poster compleet! 

 

Zie de map whatshappy om de poster te bekijken!


09 okt 2018 - Kinderboekenweek
Vorige week is de kinderboekenweek begonnen. Het thema van dit jaar is vrienden. Binnen de klas zijn we druk aan de slag gegaan met het maken van vriendschapspoppetjes en vriendschapsarmbandjes. Vrijdag hebben we een boek voorgelezen aan groep 4 tijdens het chill lezen (foto’s zijn te vinden in de map chill lezen) en afgelopen maandag hebben we bezoek gehad van een echte kinderboekenschrijfster Manon Sikkel!

Manon Sikkel is bekend van de Izzylove boeken. Ook maakte zij Met Tosca Menten en Jozua Douglas (schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2018) het boek Gruwelijk Grappige Griezelverhalen (2017). Het was een hele leuke les.

In de klas houden we momenteel een gedichtenwedstrijd. We maken gedichten passend binnen ons thema communicatie. Er ontstaan nu al hele leuke gedichten, we zijn benieuwd wie er eind deze week winnen en twee boeken voor in de klas mogen uitkiezen!


02 okt 2018 - Start thema communicatie
Afgelopen week zijn we begonnen met de introductie van het thema Communicatie. In deze startweek hebben we naar de communicatietijdlijn gekeken. Van grotschilderingen naar postduif en van daar naar internet en de sociale media. De tijdlijn heeft ons aan het denken gezet en we hebben opgeschreven waar we graag nog meer over zouden willen weten.

Ook hebben we het thema communicatie opgedeeld in deelthema's en daarvan in groepjes Mindmaps gemaakt (zie hier het resultataat). Overige foto's van het thema communicatie zijn te zien in het fotoalbum: thema communicatie. 

 

De startweek hebben we ook gebruikt om te oefenen met samenwerken. Tijdens de ateliers zullen regelmatig samenwerkingsopdrachten voorbij komen. We hebben aandacht besteed aan afspraken en vaardigheden die daarbij belangrijk zijn.

Komende week beginnen de eerste ateliers.


02 okt 2018 - Kalenderfoto's
Deze onwijs leuke foto's voor de kalender moeten jullie zien!

De kinderen hebben zelf nagedacht over de attributen/kleding die ze bij hun maand vonden passen. 

Klik in de map fotoalbum op: groep 7 kalenderfoto's.