Groep 8

                        

BERICHTEN

06 okt 2017 - De week van 8
Week van school


maandag: we hadden een rekentoets hij was best wel moeilijk maar gelukkig was de toets snel voorbij.

Verder was het een leuke dag!!

 

Woensdag: vandaag hadden sommige kinderen uit de klas Franse les veel kinderen hadden zich aangemeld voor her handbaltoernooi, de jongens van groep 8 werden 1ste en de meisjes werden 4de

 

Donderdag:

Vandaag staken de juffen en meesters van de basisscholen in Nederland dus wij hadden een lekker dagje vrij.

 

vrijdag: vandaag hebben we met juf Inge Eline (11) haar verjaardag gevierd en gingen we chill lezen met groep 3. We hadden een leuke weeeeeek!!!!!!!!!!

          

Dit verslag is gemaakt door Roos en Kimberly J

 


29 sep 2017 - De week van 8
De week begon met een doodnormale dag in groep 8.

Dinsdag was er wel iets leuks wat gym heet. We gingen daarbij oefenen voor het handbaltoernooi. Woensdag was de eerste Franse les. We hebben het handbaltoernooi gewonnen we willen kampioen worden van Nederland. We moeten eerst nog van een ander team van Den Haag winnen en van Zuid-Holland. Op donderdag was juf Inge er en we hebben fietsles op het plein gehad (zie de foto's). We hadden die dag ook de begrippenquiz van geschiedenis. Vrijdag mochten we zelf weten wanneer we vakken gingen doen. Alleen het moest wel af! Bij de meeste is deze dagtaak gelukt!

De week sluiten we elke week af met een dramales. Deze week gingen we aan de hand van een spel gekke toneelstukjes maken (zie de foto's).

 

Gemaakt door Casper en Simon


22 sep 2017 - De week van 8
Het was weer een bomvolle week. Zoals iedereen wel wist hadden we een paar dagen vrij. Maar daarna begon natuurlijk de school weer en deze keer op een woensdag. Een dag met leren en gym bij gym leerden we verspringen. Op donderdag kregen wij een bijzondere les in het Museon over krekelkroketten, zelf mochten we ook een meelwormen proeven, dat was niet bepaald heel smakelijk. Ook hadden we een natuurtoets en een dictee. Op vrijdag deden we moeilijke raadsels en het is deze dag zomerfeest !!!!!!! Het thema is rara waar kom ik vandaan ? Dus het was een drukke week, maar we hebben veel geleerd.

 

Dit verslag is gemaakt door Rodina en Dauphine


14 sep 2017 - De week van 8
 

Maandag: we zijn begonnen met de tekeningen van het thema “ra ra waar kom ik vandaan”. Die dag werd ook verteld dat we met de klas op 9 november naar het Haags Montessori lyceum gaan.

 

Dinsdag: We hebben gegymd daar hebben we atletiek en allesbal gedaan.

 

Woensdag: we zijn verdeeld, want de juf was ziek. We hebben allemaal ons werk afgekregen en wij mochten bij de kleuters extra veel buiten spelen! We hebben ook gegymd dat was heel leuk.

 

Donderdag: helaas regende het vandaag en konden we in de middag niet naar buiten. Toen zijn we met zijn allen gaan weerwolven. We hebben vandaag geprobeerd de gehele les Engels in het Engels te praten. Dit was best moeilijk. Doordat we zo hard hadden gewerkt deden we aan het einde een probeer niet te lachen spelletje.

 

Vrijdag: zijn we vrij door de studiedag.

 

Dit is gemaakt door David en Jeremy.


08 sep 2017 - De week van 8

week 3

Maandag: de klas heeft weer een nieuw klapspel geleerd: de 7ens.

Dinsdag: Heeft groep 8 hondenbakken tekeningen gemaakt bij het wijk-dienst-centrum bezuiden hout.

Woensdag: zijn we gaan gymmen in drie vakken met meester Casper de vakken waren: turnen, trampoline springen en stok hockey

Donderdag: hadden we geoefend voor de taal toets en hadden we zelfs weer twee juffen voor de klas staan.

Vrijdag: heeft de klas de eerste toetsen gehad van spelling en taal van de nieuwe methode.

 

Zoals je ziet hebben we vooral heel hard gewerkt deze week!

 

Dit verslag is gemaakt door Eline en Julia.


01 sep 2017 - De week van 8
 

DEZE WEEK

IN GROEP 8

 

Maandag: er is een nieuwe crea opdracht bij met pasta!   Waar we met pasta een heel a4tje moeten vol tekenen. Hugo was ook jarig en hij gaf ons brownies!                            

Dinsdag: we kregen voor de eerste keer huiswerk in groep 8. Met zelfs een huiswerkmap erbij die we ook mogen versieren. We kregen ook een bezoekje van de tweeling van Erica, ze waren heeeeel schattig. We hadden ook foto’s van iedereen gemaakt. Iedereen was hierbij gekleed als gangster of filmster.

Woensdag: we gingen elke foto uitknippen en plastificeren en dan op onze zelfgemaakte filmklapper plakken.

Donderdag: hadden we geleerd dat sommige mensen niet kunnen tongrollen door hun DNA. En onze ouders geprobeerd te leren wat contaminaties zijn. We moesten ook een andersom verhaal maken over onze vakantie. Daar moesten we onze leukste vakantie gebeurtenissen omgekeerd in een verhaal opschrijven.

Vrijdag: de laatste mensen hebben hun andersom verhaal afgemaakt. We hebben ook gedanst op de site Gonoodle waar we punten voor kregen. Op het eind van de dag speelden we bij drama een spel dat moordenaartje heet. Kinderen werden uitgekozen die naar de gang mochten. De klas verzon ondertussen een locatie, een moordenaar en een moordwapen. De uitgekozen kinderen moesten dat om de beurt uitbeelden voor elkaar. De laatste moest zeggen wat de locatie, de moordenaar en het moordwapen waren. Als hij het niet goed had, ging de hele klas het voor hem of haar uitbeelden tot hij het wist. Wij (Ruben en Ramses) hebben deze dag veel aan dit verslag gewerkt. Hoop dat je het leuk vond!!

 


25 aug 2017 - De week van 8
 

De Eerste week van groep 8.

In groep acht ben je een voorbeeldfunctie voor de hele school.

 

We hebben dit jaar op maandag ,dinsdag, woensdag en om de week op donderdag juf Erica.

En op donderdag en vrijdag juf Inge.

We hebben nog niet alles van wat op de planning staat gedaan.

We hebben wel veel muziek gehad, daarbij deden we een handbeat en een leuk klapspelletje. Klik op de link om de handbeat te zien: https://www.dropbox.com/s/ocg42sw0g1ikw7c/VID_20170825_105635.mp4?dl=0

We hebben ook veel getekend daarbij hebben we op een uitgeprinte voetbal je naam je lievelingsdier en dat soort gegevens getekend of geschreven.

Het was dus een leuke eerste schoolweek!

 

Gemaakt door: Nine en Romee