Groep 8

Welkom op de site van groep 8.

 

Op deze site kunt u de activiteiten van onze groep volgen.

Met enige regelmaat verversen/ vernieuwen wij de inhoud van de site.

Mist u iets of heeft u een tip? Wij horen het graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

juf Iris idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

juf Jenneke jveltkamp@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

BERICHTEN

01 nov 2018 - Start Wetenschap- en techniekproject: COMMUNICATIE
Preview foto In groep 8 is het wetenschap-, en techniekproject "communicatie" van start gegaan.

 

In eerste instantie hebben we ons gericht op de inhoud van de term "communicatie". De woordvelden/ mindmappen hierover zijn al redelijk gevuld. Aan het eind van het project zullen de woordvelden vast en zeker verder uitgebreid zijn. 

 

Nattuurlijk is de computer in deze tijd een belangrijk communicatie middel. Uit de opdracht van vanmiddag blijkt wel dat programmeren helemaal niet zo eenvoudig is. Wel blijkt dat we een aantal natuurtalenten in de klas hebben. 

 

De opdracht kon niet helemaal worden uitgevoerd op school. Wil je ermee verder? Klik op de link: https://maken.wikiwijs.nl/94210/Hour_of_Code#!page-2873507

 

Voor meer foto's klik hier


01 nov 2018 - eigen oefensite
Om allerlei linkjes naar oefensites te verzamelen, is er voor groep 8 een eigen Yurls site aangemaakt. Klik maar eens op het plaatje

15 okt 2018 - Presentatie BoVo-procedure
De presentatie over de overstap van groep 8 naar de brugklas ziet u hier . Met vragen hierover kunt u op school terecht.

08 okt 2018 - Kinderboekenweek
Ook dit jaar heeft de Kinderboekenweek in de spotlights gestaan. Verschillende activiteiten zijn georganiseerd zoals bijvoorbeeld de voorleeswedstrijd, vriendschapspoppetjes maken, een tegeltje voor aan de muur.

 

Ook het "chill voorlezen" kon natuurlijk niet ontbreken. Met grote zorg hebben de kinderen van groep 8 voorgelezen aan de kinderen van de groepen 3. Dit is echt een succesnummer. Evenals de afsluiter: de boekenmarkt. 

 

De foto's bekijkt u hier


28 sep 2018 - Terug van weggeweest.
Het was even wennen om na de werkweek weer in de schoolbanken te zitten. Nou ja: zitten. Tijdens de muziekles werden de tafels ook anders benut. 

 

In ieder geval is de (werk) sfeer er niet minder om geworden. De eerste toetsen zijn afgerond, nieuwe leerdoelen zijn bepaald. We gaan er met frisse moed weer tegenaan.

 

Klik op fotoalbum "in de klas aan de slag" voor een kleine impressie.


20 sep 2018 - Werkweek

 

Onze werkweek in het NIVON huis "kleine rug" op het eiland nabij Dordrecht was SUPER!!!! 

 

Foto's van de werkweek staan onder andere in dit album. Kijk ook bij de andere foto- albums van onze groep.


11 sep 2018 - Werkweek groep 8
Groep 8 is van 10 t/m 13 september op werkweek in De Kleine Rug in Dordrecht. In het fotoalbum plaatsen we enkele foto's. Grote aantallen lukken minder goed vanwege de beperkte internetcapaciteit.

 

De maandag is grotendeels besteed aan de fietstocht naar het kamphuis. We kunnen zeggen dat we goede fietsers in de groep hebben gezien.

 

De kinderen en de leiding hebben veel opgestoken van de tocht. Als je van Den Haag naar Rotterdam fietst kom je NIET langs Lelystad Airport en ook niet langs Zaltbommel ;-)

Dwars door Rotterdam was een belevenis. Vooral de stoplichten bleken een 'dingetje'. Ze staan wel heel kort op groen als er een groep van 12 fietsers moet passeren....

Op de boot hebben we de verjaardag van Kik gevierd. Meerdere passagiers zongen mee met de kinderen. Dank voor de lekkere traktatie.

Om het kamphuis en de omgeving te leren kennen had meester Laurens een leuke kampbingo in elkaar gezet.

Kok Koos had een heerlijk gezond diner gekookt voor ons. We aten soep vooraf, een balletje gehakt (of vegaburger) met groenten en gebakken aardappeltjes. Vlaflipje toe, heerlijk.

 

Na de winst van Cas bij het spelletje Tor hoorden we nog twee spannende verhalen bij het kampvuur en roosterden we marshmellows. Rond half elf ging het licht uit! Wonder-boven-wonder was het een half uurtje later muisstil.

 

Dinsdagochtend waren de kinderen vroeg wakker. Na het ontbijt zijn we in twee groepen aan de slag gegaan. Meester Laurens en juffrouw Jenneke hebben de kinderen leren kanovaren. Best een uitdaging met stroming rond het eiland en een best stevige wind. Juffrouw Iris en meester Wilbert hebben met de andere helft van de groep de survival-onderdelen gedaan. De touwbrug was het meest populair. Woensdagochtend hebben we de groepen omgedraaid.Met wederom een heerlijke dag. 

 

Na zulke super dagen kwam de dag van vertrek al wel weer snel in zicht. Donderdag 13 september werd de terugreis rond 10. 00 uur gestart. Onder het genot van een heerlijk zonnetje, gezellig geklets en af en toe een lied zijn we rond half drie weer bij school aangekomen. Jammer dat de werkweek alweer achter de rug is maar toch ook heerlijk om weer thuis te zijn. 

 
Notice: Undefined index: beveiliggroepenfotos in D:\appdata\IIS\vhosts\nutsschoolbezuidenhout.nl\httpdocs\includes\inc_groepen.php on line 877

Notice: Undefined index: beveiliggroepenfotos in D:\appdata\IIS\vhosts\nutsschoolbezuidenhout.nl\httpdocs\includes\inc_groepen.php on line 878