Groep 1B

Welkom! Dit is de groepspagina van groep 1B, hier kunt u zien en lezen wat wij zoal doen in de klas (inmiddels zijn wij overgestapt naar de app social schools).

 

Juf Noa is er op maandag
Juf Elbrich is er dinsdag t/m vrijdag

 

 

Contact: ebosch@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Wij hebben ons lokaal op Theresiastraat 310. De inloop is van 08.10 uur tot 08.30 uur, we vangen de kinderen op het schoolplein op. Hier worden de kinderen ook weer opgehaald aan het einde van de schooldag. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de school uit om 14.35 uur en op woensdag om 11.50 uur. Dit is net iets eerder dan de hogere groepen op de hoofdlocatie aan de Merkusstraat, zodat eventuele broers en zussen daar ook tijdig kunnen worden opgehaald.

 

Op maandagochtend hebben de kinderen gym van juf Angelina in de gymzaal op de Merkusstraat. Om de week op woensdag geeft juf Anita muziekles en op vrijdag mogen de kinderen hun speelgoed meenemen voor de speelgoedmiddag.

 

Wilt u het laten weten als uw kind door omstandigheden niet kan komen? Dit kunt u melden via de schoolapp social schools. 

 

 

 

BERICHTEN

15 okt 2021 - Worden wat je wil! - Kinderboekenweek
Preview foto Wat was het leuk om met het thema beroepen in de klas aan de slag te gaan. De ene wil busschauffeur of kapper worden, de andere graag ballerina of juf en ook het beroep politieagent is populair. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt! Kinderen uit groep 7 kwamen bij ons voorlezen. De juf, architect, docent, dokter, agent en stewardess kwamen vertellen over hun beroep. Het was een succes! Nogmaals dank aan iedereen. Ook aan de voorstellingen van kindertheater Kaboem! en schrijfster Ruth Bakker hebben de kinderen veel plezier beleefd. Iedereen een hele fijne vakantie gewenst. Na de vakantie hebben we het over de herfst, tot dan!

24 sep 2021 - Pannenkoekenfeest!
Preview foto Samen met alle klasgenootjes pannenkoeken met stroop en suiker eten, wat een feest! We zongen een pannenkoekenlied en de kinderen waren in een feeststemming. Toen werd het even helemaal stil... Iedereen smulde van de pannenkoeken en zat er volop van te genieten! Bedankt aan alle pannenkoekenbakkers en voor de hulp in de klas! De kinderen en de juf hebben dit zeer gewaardeerd.

14 sep 2021 - Spelen en werken op school
Preview foto Wat hebben we alweer veel gedaan op school! We lezen uit juf Knotje, ze gaat voor het eerst naar school maar weet nog niet zo goed hoe het allemaal moet in de kleuterklas. Ze deelt niet, valt van haar stoel en glijdt door de gang. De kinderen lachen er hard om en weten gelukkig wel hoe het moet bij ons in de klas. Ook lezen we uit het prentenboek 'Het kleurenmonster', het kleurenmonster is een beetje in de war en haalt alle emoties door elkaar. De emoties geven we een kleur en zo ontwarren we de boel en leren we ondertussen meer over kleuren en gevoelens. Tijdens de eerste muziekles leren we liedjes over de regenboog en maken we de boog (in beweging) met crêpepapier stroken. Ook kwam juf Esther bij ons langs en hebben de kinderen zelf kralen gerold om daarvan een 'glunderketting' te maken. Wanneer deze ketting klaar is maken we complimenten naar elkaar en kunnen we de ketting aan elkaar doorgeven. Ondertussen maken we ook nog zelfportretten en een kalender voor in de klas zodat we we precies weten wie wie is en wie wanneer jarig is. De kinderen hebben allemaal een eigen vlaggetje voor op de kalender versierd.

06 sep 2021 - Eerste schoolweek
Preview foto De eerste schoolweek in groep 1B zit erop! We hebben een gemoedelijke en gezellige eerste week gehad. We leren elkaar kennen doormiddel van kenningsmakingspelletjes in de kring, we verkennen de hoeken en het materiaal in de klas en raken bekend met de regels. Met afbeeldingen op dagritmekaarten nemen we 's ochtends de dag door en hebben we kletspraatjes met elkaar. Tijdens het 10-uurtje en na de lunch vinden de kinderen het heerlijk om voorgelezen te worden. In het fotoalbum "Eerste schoolweek" krijgt u een impressie, veel kijkplezier!