Groep 1B

 

Welkom in Groep 1B

 

In onze groep zijn twee juffen. Van maandag t/m donderdag juf Anja en op vrijdag juf Jamily.

Elke donderdag hebben we van 8.30 tot 9.15uur gym van juf Lisa in de gymzaal van de merkusstraat 19. Op vrijdag komt juf Claudia bij ons in de klas en krijgen we muziekles.

Ook mogen de kinderen deze dag hun speelgoed meenemen voor de speelgoedmiddag.

 

Elke dag gaat de klas om 8.10 open en staat de juf bij de deur om iedereen een handje te geven en welkom te heten. Om 8.30 gaat de deur dicht en beginnen we met de schooldag.

:s Morgens kunnen de ouders mededelingen in een schriftje schrijven dat op de gang ligt.

's Middags heft de juf tijd voor een praatje. Mailen kan natuurlijk ook avdvet@nutsschoolbezuidenhout.nl.

 

In de klas zijn we altijd druk bezig. Elke dag hebben we een taal en rekenles, spelen we in de hoeken en werken met de ontwikkelingsmaterialen . We zijn ook creatief bezig. We sluiten de dag af in de kring met liedjes.

 

We gaan er een fijn en gezellig jaar van maken.

 

 

BERICHTEN

29 mrt 2019 - Ons huis
De maand maart hebben we gewerkt met het thema:Ons huis.

Eerst hebben we de ruimtes in het huis bekeken. Huiskamer, slaapkamers,keuken,badkamer, gang, zolder en kelder.

Welke spullen horen in deze ruimtes?

Hier woordspelletjes en zinnen meegemaakt.

Er is een huis gevouwen met daarin ons gezin getekend.

Daarna hebben we bekeken hoe een huis kan bouwen.

Hier zijn veel mensen voor nodig, zoals de architect,timmerman,loodgieter,metselaar en tegelzetter. We hebben zelf geleerd hoe je een stevige muur bouwt. Er zijn dan ook veel mooie huizen in de bouwhoek gemaakt.

We knutselden de buitenkant van het huis en stempelden de bakstenen.In de kring leerden we onze straat en huisnummer, maar dit was voor veel kinderen toch nog wel moeilijk.

We zijn ook nog naar de voorstelling een kleine Walvis, in de schouwburg geweest.

Bij deze voorstelling werd niet gepraat maar alles uitgebeeld, de kinderen hebben ademloos zitten kijken en na afloop mochten we nog even het podium op om alles goed te bekijken.

Het was weer een leuke leerzame maand.

 

 

 

 

 

 


04 feb 2019 - Voorleesdagen
Vandaag gingen we naar de bibliotheek  voor de nationale voorleesdagen.

We werden voorgelezen uit het prentenboek:Een huis voor Harry.

 

Harry de poes zit meestal binnen, maar vandaag vroeg zijn vriendin de vlinder of Harry buiten komt spelen. Ze spelen tikkertje en Harry rent achter de vlinder aan. Al gauw kan hij de vlinder niet meer vinden en wil weer terug naar huis, maar Harry is verdwaald. hij gaat op zoek naar een huis om in te wonen. Eerst komt hij bij een vogeltje maar het nestje is veel te klein en als harry in de boom klimt om op een tak te gaan slapen breekt de tak af. Dan maar weer verder zoeken.Dan vindt hij een doos en klimt erin. De regen maakt de doos kapot en weer moet hij verder zoeken. Hij komt bij een paar zwerfkatten die in vuilnisbakken leven, maar Harrry vindt ze erg stinken. Dan gaan ze in het park spelen en hier vinden ze een struik met heel veel vlinders. Ook het vriendinnetje van Harry is erbij en zij brengt Harry weer veilig naar huis.

 

Kijk hier voor de foto's.


04 feb 2019 - Briza
Donderdag 31 januari was Briza bij ons op school met de voorstelling Fluiten,snaren en trommels. Deze voorstelling ging over verschillend instrumenten en het ontstaan daarvan.

De kinderen mochten meespelen, meeklappen en ritmes tikken. Rafael mocht op de gitaar, Tijmen op een grote trommel en Noor en Senna op een wasbord. Iedereen deed enthousiast mee. Er werd ook nog gedanst. We hebben genoten.

 

Klik hier voor de foto's.


05 dec 2018 - sint2018
Sinterklaas 2018

 

Op 17 november zijn de sint en de pieten weer naar Nederland gekomen.

We volgden de stoomboot op het sinterklaasjournaal. Het leek er even op dat hij naar Engeland zou gaan maar gelukkig kwam de stoomboot toch naar Zaandam.

Op woensdagmiddag hebben de moeder van Kris, Charlie en Juno samen met de juffen de klas in de sinterklaassfeer gebracht.

We hebben een leuke speelstoomboot( ziefoto) en kregen ook gezellige huizen op de ramen.

De kinderen zijn  ook snel aan de slag gegaan en verfden mooie pietjes.

En hoewel nog veel kinderen moeite hadden om de goede plek van ogen,neus en mond te vinden zijn ze allemaal prachtig geworden.

 

Elke dag volgden we het sinterklaasjournaal en ook wij kregen vaak post met pietenplaatjes erin. Om onze leesplankjes te vullen hebben we eerst met elkaar geruild.

Gelukkig hadden we genoeg plaatjes om alle leesplankjes te vullen.

Woensdag 28 november kregen we bezoek van de rommelpiet. We schrokken wel van zoveel rommel, maar gelukkig konden de kinderen heeeeeel goed opruimen.

In onze schoenen vonden we  2 chocolade munten en een lekkere manderijn.

 

We leerden veel liedjes en een versje over een snoeppietje.

Maar de Sint werd ook niet vergeten. We hebben hem geknutseld.

Hiervoor moesten we wel eerst het rechte krius leren vouwen en netjes plakken op de randjes van het papier. Met watten werd de baard gemaakt.

 

Op 5 december kwam er een stoere Sint op school. Hij was op de motor gekomen.

En hij had wel drie pieten meegenomen.We verwelkomden ze met een welkom dans en lied.

(zie Sinterklaaswelkomsdans op de computer.)

In de gymzaal hebben we voor de Sint een ander welkomslied gezongen en een versje opgezegd over Pedro de snoepjespiet.

Daarna gingen we naar onze eigen klas, waar we met hulp van de vaders van Fiene, Tom , Hugo en de moeder van Burhanuddin spelletjes hebben gedaan.

Snoepjes memorie, dobbelpepernotenspel,zakjes kleuren voor snoepjes, pakjes gooien in de schoorsteen en kleurplaten met schminken.

Tot slot hebben we ook nog een prachtig cadeautje gekregen en gingen we moe maar voldaan weer naar huis.

 

Kijk hier voor alle foto's


28 nov 2018 - Museon les poep
Op 27 -11 mochten we met de bus naar het Museon voor de les "Poep".

Eerst vertelde de juf van het museon dat we allemaal poepen maar hoe doe je dat op de WC?

Miley wilde dit wel even demonstreren. Zie foto. We leerden dat als je planten eet je keutelpoep krijgt en bij vleeseters een lange stevige. Diaree krijg je als je ziek bent, dus goed eten en drinken is belanrijk. Daarna lagen er onder een kleed allemaal verschillende poepjes.

We hebben besproken van wie deze poepjes waren en wist u dat vogel wit met zwarte poep hebben omdat ze plassen (witte) en poepen (zwarte) te gelijk.

De kinderen kregen verschillende dieren en mochten die bij de goede poep plaatsen.

Daarna tekenden we de poep van ons lievelings dier en kregen hierbij een mooie sticker van dat dier. Het was een leuke les en mama's van Charlie en Kris bedankt voor de hulp.

 

Kijk hier naar de foto's van de les.


28 nov 2018 - herfst en communicatie
In de maand november hebben we gewerkt over de herfst. De kleuren van de bladeren zijn aangeleerd, het weer besproken en gevoelt, de vruchten bekeken en geleerd dat sommige dieren zich voorbereiden op hun winterslaap.

Daarna kwam het techniekproject Communicatie.

We hebben telefoons geknutseld en de cijfers 1t/m 10 geleerd. We belden elkaar op om speelafspraken te maken en in de poppenhoek belden we de dokter.

De vraag hoe neem je de telefoon op, is door iedereen beantwoord. Met je naam!

We leerden onze voor- en achtenaam. Daarna leerden we gebarentaal en hebben we liedjes uitgebeeld en als laatste hebben we brieven gestempeld en getekend en in de brievenbus gestopt. Wie leeg er eigenlijk de brievenbus? De postbode natuurlijk.

het was en leuk en leerzaam project.


01 okt 2018 - Loet
Preview foto Oktober

 

Vandaag hebben we gekeken naar de voorstelling van Loet, ze vertelde over het boek Mag ik mee doen? Een verhaal over een eend die vrienden wil maken. Eerst ontmoet zij een leeuw, maar omdat ze niet goed kan brullen mag ze niet bij de leeuwenclub. Daarna ontmoet ze een slang maar ook hier lukt het niet omdat ze spugt bij het slissen. Ze kan ook niet zo mooi zingen als de olifant. Daarom gaat ze een eigen club beginnen. De eerste die komt is een schildpad. Hij kan niet kwaken als een eend maar zich wel goed verstoppen. Dit vindt eend prima. Er komen steeds meer vrienden bij de club en ieder dier kan wel iets. Nu zijn leeuw en olifant weer alleen en willen ook graag bij de club. Nadat zij sorry gezegd hebben en een knuffel hebben gegeven zijn zij ook van harte welkom. 


05 sep 2018 - De eerste weken
We zijn dit jaar gestart met 13 kinderen.

 Elke week komen er weer nieuwe kinderen bij.

Welkom Heleen,Juno en Dris en Senna.  Luc en Hugo zijn al wezen wennen.

 

De eerste week moesten we weer even in het ritme komen. Nu zij we aan het werk met het thema: Ons lichaam. afgelopen week keken we goed naar onszelf. Wat zie je allemaal aan je gezicht? Dit hebben we getekend. Waar zit je buik,je billen? We hebben onszelf ook geplakt.

Het volgende versje hebben we geleerd:

Dit ben ik.

Dit is mijn voorhoofd en dit is mijn kin.

Mijn neusje dat staat er precies middenin.

Kijk, dit zijn mijn ogen en dat is mijn haar.

Mijn oorlellen die zitten hier en daar.

Ik heb twee wangen zo stevig en rond

en meer naar beneden,daar heb je mijn mond.

Ik hoor met mijn oren, ik ruik met mijn neus

mijn ogen zien alles, ja alles, 't is heus.

Ik eet met mijn mondje, ik praat er ook mee

en mama zegt dikwijls: jij babbelt voor twee.