Groep 1C

Welkom in groep 1C

 

Groep 1C heeft twee juffen: juf Monique en Juf Conny

 

Juf Monique ( ma, do,vrij)

mham@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Conny

crijsdijk@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Onze groep heeft gym op maandagochtend. 

 

 

 

 

BERICHTEN

11 okt 2020 - Kinderboekenweek in 1C
Tijdens de kinderboekenweek ging het over geschiedenis. De kinderen hebben babyfoto´s meegenomen en wat verteld over vroeger en over hun familie. Daarnaast hebben wij een kijkje genomen in de wereld van de dinosaurussen. In het fotoalbum staan foto´s van enkele activiteiten. We tekenden vulkanen en knutselden hier dinosaurussen bij. We maakten dino´s van mozaiek. In de zandbak kon je opzoek naar dinobotten. En als hoogtepunt hebben wij een dinospeurtocht gedaan in ons zelfgemaakte dinobos. Maar ook hebben we gezongen over dino's in bikini en nog veel meer!

Vorige week is groep 5 nog langs gekomen om ons voor te lezen. Dat was heel gezellig.

Komende 1 a 2 weken werken we nog even verder over de dino's en dan gaan we weer verder met een nieuw thema. 


27 sep 2020 - Water, voorstelling en dino's....
De afgelopen week stond in het teken van water. We hebben gelezen uit het boek 'de mooiste vis van de zee' en op het digibord luisterden we naar het verhaal over kraanwater. We hoorden wat je met water kunt doen, waar het water vandaan komt en hoe het onze huizen binnenkomt. We deden de druppeldans, maakten golven met slierten crepe papier, zongen liedjes over water en hebben druppels geknutseld.

 

Samen met de andere groepen 1 hebben we gekeken naar de voorstelling: Loet bij oma op de pannenkoekenboot. Dit vonden alle kinderen erg leuk. 

 

En tenslotte hebben we alvast een paar dino's en struiken geschilderd voor als we gaan starten met het dino thema. Samen met groep 2a gaan wij een dinobos maken op de benedenverdieping!


31 aug 2020 - Terug van vakantie
We zijn weer begonnen! Vandaag hebben de kinderen over hun vakantie verteld. Sommige kinderen speelden hun reis na in de huishoek. Of er werd met schelpen in het zand gespeeld. Er is geknutseld, getimmerd en gebouwd. Maar vooral ook veel met elkaar gekletst. Hoe heet jij ook al weer? Wil jij met mij spelen? Het was heel leuk om elkaar weer te zien. 

Foto's komen in het fotoalbum. 


12 jul 2020 - Verkleden
Afgelopen vrijdag mochten de kinderen verkleed naar school komen. 

Wat een feest! Voor foto's kijk in het album.


11 mei 2020 - Foto's
Preview foto De afgelopen periode hebben de kinderen van groep 1C weer fijn met elkaar gespeeld en gewerkt. De eerste week lazen we uit het boek over het kleurenmonster. Het kleurenmonster voelde zich in de war. Wij hebben over alle gevoelens gesproken. Ook lazen we boeken over kikker. Soms was hij boos, soms bang. 

 

Daarna zijn we begonnen met werken over het boek Rupsje Nooitgenoeg. We werken over rupsen en vlinders en eten en drinken. 

 

In het fotoalbum zie je de kinderen aan het werk in de halve klassen. 


26 mrt 2020 - Bij groep 1C thuis.
Preview foto Hallo kinderen van groep 1c,

 

Hoe gaat het met jullie? Van sommige kinderen heb ik foto’s gekregen. Daarop heb ik een heleboel mooie dingen gezien. Weet je wat ik allemaal heb gezien?

  • Een hond van kapla.
  • Een getekende indiaan.
  • Een huisje en een vliegtuig van lego.
  • Een huis van kussens.
  • Een collage.
  • Een gevouwen tulp.
  • Torens.
  • Een knikkerbaan.

Jullie zijn aan het rijmen, meten en er wordt zelfs geholpen in het huishouden! 


23 jan 2020 - De voorleesdagen in groep 1c
Groep 1C is naar de bibliotheek geweest. Daar mochten we luisteren naar het verhaal over de moppereend. We hebben er ook bij gezongen en gedanst. Ook in de klas is het feest. Verschillende vaders en moeders lezen er voor en er komt een schrijfster in de klas. 

12 dec 2019 - Sint en Kerst
Preview foto De afgelopen weken stonden in het teken van sinterklaas. We zetten onze schoen in de huishoek en in de sinterklaashoek werden dan de cadeautjes ingepakt. Ook kon de sint daar even in zijn boek schrijven. Van clics maakten we een boot en in de bouwhoek maakten we gebouwen voor sint, piet en zijn paard. In de zandbak kon je 'chocoladeletters' maken. En we vulden zakken met kruidnotenklei. 

 

Deze twee weken werken we naar kerst toe. We lezen uit het boek over de kleine kerstboom en maken mooie versiering. We praten met elkaar over het kerstfeest. Wat doen jullie thuis? In de klas gaan we volgende week ontbijten. Op de gang kun je ook spelen dat je een kerstdiner of kerstontbijt voor elkaar maakt.  

 

In het fotomapje Sint en Kerst verzamelen we een aantal foto's. 


01 nov 2019 - Op avontuur!
Na de vakantie zijn wij gestart met een nieuw thema. Wij gaan op avontuur! Met een rugzak vol handige spulletjes zoals een loep en een kompas gaan wij op avontuur in het bos en ontdekken wat er allemaal bij de herfst hoort. Afgelopen week zijn wij al enthousiast begonnen met het maken van een bos. Ook het bezoek aan de bibliotheek ging helemaal over de herfst. 

 


04 okt 2019 - Groep 1C is begonnen!
Preview foto Er zijn weer nieuwe foto's gemaakt van activiteiten uit groep 1C. 

Je kunt kijken naar een aantal foto's uit de eerste week. We zijn naar de bibliotheek geweest. We geven jullie een indruk van de muziekles. En wij zijn begonnen met het thema ontdekkingsreizen. Groep 1 begint met het ontdekken van het eigen huis. Welke kamers zijn er in een huis te vinden. Wie wonen er bij jou thuis? Wat kun je allemaal doen thuis. Hoe zag een huis er vroeger uit? Tenslotte is ook de kinderboekenweek gestart. We lezen veel zelf en groep 5 is komen voorlezen.