Groep 2B

Welkom op de pagina van groep 2B

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in onze groep.

De juffen van groep 2B zijn juf Anita en juf Mary en er zitten 31 kinderen in de groep.

Juf Mary werkt op maandag en dinsdag en juf Anita op woensdag, donderdag en vrijdag.

 

De klas gaat om 8.15 uur open, dan staat de juf bij de deur om iedereen welkom te heten. In de ochtend kunnen de ouders kleine mededelingen in het schriftje schrijven dat op de kast ligt. Na schooltijd, als de kinderen naar huis zijn, heeft de juf tijd voor een praatje.

 

Op  ma, di, do en vr om 14.40 uur en woensdag om 11.55 uur staan wij op het schoolpein waar u de kinderen kan ophalen.Bij regen kunnen de kinderen uit de klas opgehaald worden.

 

Op maandag hebben we gym van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa

(gymkleding en - schoenen zijn hierbij niet nodig. Wel graag gemakkelijke kleding en schoenen).

 

Op vrijdag hebben we muziekles van juf Claudia of van de eigen leerkracht. 

 

Op vrijdag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen. Graag geen camera's, schiet- of vechtspeelgoed of speelgoed wat veel lawaai maakt.

 

Groeten, Juf Mary en juf Anita

 

BERICHTEN

12 jun 2019 - Reisbureau de wereld
Het laatste thema van het jaar is "Reisbureau de Wereld". Met de kinderen zijn we op reis gegaan naar de ruimte , Engeland, Italië,Spanje, Portugal en nu zijn we in China. We vonden het erg leuk dat er verschillende ouders zijn komen voorlezen en dat er ouders iets vertellen over een  land waar ze vandaag komen of veel van weten.

 

De kinderen zijn erg enthousiast over het thema en gaan graag mee op reis.

 

Ongetwijfeld heeft u al vele foto's van de gezellige sportdag voorbij zien komen, in het fotoalbum staan er nog een stel. 

 

 


15 apr 2019 - juffendag
Vrijdag hebben we een heel gezellige juffendag gehad. We begonnen op de speelplaats met een gezamenlijk dansje. Daarna zijn we naar de klas gegaan waar de juffen heel erg verwend zijn. We kregen allemaal felicitatiehandjes, een "boeket" met lekkers, een mooie bon en een plantje.

Dank jullie allemaal daarvoor! De handjes hangen voor in het lokaal zodat iedereen ze kan bewonderen.

Daarna hebben we spelletjes gedaan zoals ballontennis, blikken gooien, kimspel en nog meer. Ook konden de kinderen van een eierkoek een lekker taartje maken. Uiteraard was dit alles niet mogelijk zonder de hulp van ouders. Hartelijk bedankt!

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen op 3 springkussens spelen die op de speelplaats stonden. En als afsluiting kregen we nog een leuke muziekles van juf Claudia.


15 jan 2019 - Ittuk, les in het Museon
Dinsdag 8 januari hebben we een uitstapje gehad naar het Museon. We kregen daar een les over Ittuk, de kleine Inuït. Een Inuït is iemand die op de Noordpool in Groenland woont. Wij noemden die mensen altijd Eskimo's, maar zijzelf vinden Eskimo een scheldwoord. Daarom zeggen wij nu ook Inuït! We hebben veel van de juffrouw daar geleerd. Een paar van ons mochten ook op een slee rijden en we konden o.a. gevangen vis ruiken, voelen hoe koud het daar is en op een apparaat zitten dat ons liet voelen hoe het is om in een kajak te zitten. Ook mochten we Ittuk even knuffelen. U zult ongetwijfeld al van de door de ouders doorgestuurde foto's genoten hebben. In het fotoalbum hierbij zijn ook nog een paar foto's en een paar van het werken in de klas.

Het was een erg leuke les! En wat was het weer fijn dat er weer ouders mee waren. Dank jullie wel!

Op school zijn we aan de slag gegaan met het thema Noordpool en Zuidpool. We hebben al schitterende kunstwerken hangen en we hebben zelfs een kolonie pinguïns in de klas.


22 dec 2018 - Kerst 2018
Dit jaar hebben we afgesloten met een heerlijk kerstdiner! De kinderen en de juffen hebben genoten. Er heerste een heel fijn kerstsfeertje en we werden goed geholpen door ouders. Onze dank nog hiervoor, ook voor al het lekkere eten dat gemaakt is! 

Het diner werd afgesloten met een mooi kerstverhaal. Excuses voor de kwaliteit van de foto's.

Voor het kerstdiner hebben alle groepen liedjes op het plein gezongen. Juffrouw Claudia heeft die van te voren heel goed met de kinderen geoefend zoals op de foto's te zien is.

In deze laatste week zijn kinderen van groep 7 poppenkast komen spelen. Ze speelden kerstverhaaltjes met zelfgemaakte handpoppen. Aan de gezichten van de kinderen was te zien dat ze helemaal opgingen in de verhaaltjes!

 

         We wensen iedereen heel gezellige

                           feestdagen

                   en een fijne vakantie!

 


05 dec 2018 - Pietengym en bezoek van Sinterklaas
Spannende tijden voor de kleuters, de Sint is in het land en op school is hard gewerkt om een goede indruk op de Sint te maken. Mooie boten hebben de kinderen geknutseld, een Sintje geschilderd, letters van propjes gemaakt en natuurlijk de plaatjes gespaard van het leesplankje. Maandag hebben we pietengym gehad en hier hebben de kinderen door goede kunstjes te laten zien hun pietendiploma gehaald. Vandaag hebben we bezoek gehad van Sinterklaas. Alle kinderen en ouders stonden buiten te wachten op het schoolplein. Sinterklaas was laat. Opeens hoorden we een brommend geluid, was de Sint met een vliegmachine? Toen kwamen er twee grote motoren het plein oprijden. Sint en Piet zaten achterop. Wat een binnenkomst!. We mochten samen met groep 2A op bezoek in de gymzaal. Daar hebben we een liedje gezongen en een dansje gedaan met de pieten. De Sint was onder de indruk. Met een grote zak vol cadeautjes gingen we weer naar de klas. De hele ochtend hebben we spelletjes gedaan: pakjes in de schoorsteen geworpen, pepernotenpiramides gemaakt, gekleurd, snoepjesmemorie gedaan, een zakje versierd en gevuld met pepernoten en een gezelschapsspel van sinterklaas gespeeld. Dank jullie wel, hulpouders, het was een gezellige ochtend. 

09 nov 2018 - kinderboekenweek en muziekles
De afgelopen weken hebben we gewerkt met het thema vriendjes. We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt in de klas, samen gewerkt, samen gespeeld en de klas wordt steeds meer een echte groep. Tijdens de kinderboekenweek hebben we de voorstelling  Loet gezien en hebben de grote kinderen ons voorgelezen. We genieten enorm van de muzieklessen van juf Claudia. De afgelopen week hebben geleerd een liedje op de ukelele te spelen.Nu werken we aan het thema communicatie. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe Pompom en zijn vriendin Loeloe. Wel is er gelijk een groot probleem, Snoes, de poes is zoek en hoe kunnen we Pompom helpen de poes  terug te vinden. We hebben al een aantal mogelijkheden bedacht, een er van is om op bomen een tekening van Snoes te hangen met het telefoonnummer van Pompom. Als mensen haar dan zien dan kunnen ze ons bellen. Volgende week zullen we de posters verspreiden....

20 sep 2018 - schoolreisje
Vandaag zijn we met de groep op schoolreis gegaan. Zoals ieder jaar brachten we eerst een bezoek aan het poppentheater van Frank Kooman. We zagen de voorstelling over de apenbroodboom. Wasco de wasbeer mocht een pakje bezorgen bij Henrik Jan, een oranje slingeraap, op de kale berg. Helaas knaagden twee rupsen het pakje open en aten de inhoud op. Dit was slecht nieuws voor Hendrik Jan, er zullen zo het komende jaar geen broodjes aan de boom groeien. Wasco verzint een list zodat de bloesem van de apenbroodboom gespaard blijft en het verhaal een goede afloop krijgt.

Daarna gingen we naar Meyendel waar we heerlijk in de zandbak hebben gespeeld en een hele grote pannenkoek hebben gegeten. Het was een heerlijke dag en kinderen zullen vast moe zijn.