Groep 3A

Welkom in groep 3A!

 

Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar!

Groep 3a is de groep van juf Saskia en juf Mary.

Juf Saskia is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Mary is er op woensdag.

Wij zijn te vinden op de eerste etage, de laatste klas aan de rechterkant. 


Op dinsdag en donderdag hebben de kinderen gym. Het zou fijn zijn als de ouders de tassen en jassen van de kinderen op donderdag zelf naar boven willen brengen, zodat de kinderen gelijk bij binnenkomst naar de gymzaal kunnen lopen waar ik ze opwacht. Dinsdag hebben de kinderen later op de dag gym. 

 

De kinderen van groep 3 worden om 14.40 naar beneden gebracht om vervolgens opgehaald te worden door papa, mama, opa of oma of eventueel de opvang. De kinderen moeten voordat ze naar huis gaan, de juf even een handje geven zodat zij weet dat de kinderen veilig zijn opgehaald. Herinner uw kind er aan dat ze daadwerkelijk ook dat handje geven aan de juf. 

 

Na schooltijd heb ik altijd tijd voor een praatje, voor schooltijd is dit een beetje lastig. Dan heb ik het te druk met de kinderen. Mocht u met mij willen praten, sparren of advies inwinnen, dan kan dit als de kinderen weg zijn of stuur even een e-mail via svdijk@nutsschoolbezuidenhout.nl


Op deze site lezen en zien jullie wat we doen in de klas. Veel plezier met bekijken!

Groetjes,
Juf Saskia en Juf Mary

 

 

 

 

BERICHTEN

14 okt 2019 - Slakken en appelflappen
Preview foto Ja ja, jullie lezen het goed. We zijn bezig geweest met slakken (en nog meer andere bodemdiertjes). Maandag 14 oktober zijn we naar de kinderboerderij geweest, waar we veel leuke weetjes te weten zijn gekomen over verschillende bodemdiertjes. Wisten jullie dat:

  • een duizendpoot 28 poten heeft, en geen duizend?
  • een pissebed zich op kan rollen tot een rondje?
  • dat een duizendpoot pissebedden eet?
  • er spinnen zijn die onder de grond leven?
  • dat bijna alle bodemdiertjes slecht kunnen zien?

Met een vergrootglas hebben we slakken van heel dichtbij bekeken, we hebben een spin geknutseld en allemaal hele grote puzzels gemaakt. Buiten zijn we op zoek gegaan naar bodemdiertjes. Dat was best goed zoeken, want ze hebben allemaal schutkleuren!

 

Vrijdag 11 oktober hebben we in de klas vruchten van de bomen verwerkt. Wanneer het herfst wordt, zijn veel vruchten goed en kun je ze plukken. We hebben appels verwerkt tot appelflappen. Eerst moesten we bedenken hoe dit moest, welke stappen moesten we nemen en in welke volgorde? Vervolgens hebben we deze stappen ook echt uitgevoerd en hebben we heerlijke appelflappen gebakken. Dank aan de moeder van Emelie die de appelflappen thuis heeft afgebakken, waardoor we ze dezelfde dag nog hebben kunnen opeten! Kijk snel maar eens bij de foto's hoe we ze hebben opgegeten..

 

 


04 okt 2019 - Het is alweer oktober!
Preview foto De tijd vliegt hier in de klas! Het is alweer oktober, het herfstweer heeft zich alweer laten zien en ook de bomen beginnen al te verkleuren. We zijn begonnen met thema 2: de boom.

 

Na 5 weken kennen we al 12 letters (de r, d, i, k, aa, n, e, s, b, oo, m, ee)! De b en d zijn best nog een beetje lastig, want deze letters lijken zo erg op elkaar..!

Ook hebben we al een hoop letters leren schrijven. Vandaag (vrijdag 4 oktober) hebben we geschreven in scheerschuim in plaats van in ons schriftje. Dat was een grote kliederboel, maar wel heel erg leuk! 

 

De kinderboekenweek is ondertussen ook gestart, we zijn door de leerlingen uit groep 8a meegenomen om voorgelezen te worden. We zochten in de school een fijn plekje en zijn daar gaan zitten. Sommigen zaten op de trap, anderen lagen op de tafel of zaten zelfs op de stoel van meester Wilbert! Kijk maar snel op de foto's.

 

Floris en Noam zijn jarig geweest, wij hebben hun verjaardag gevierd in de klas met veel plezier.


09 sep 2019 - De eerste dagen in groep 3
De eerste week zit erop. We werken hard en leren heel veel. Gelukkig hebben we ook nog gewoon tijd om tussendoor te spelen.

Met een grote groep hebben we een bouwwerk van rietjes gemaakt, waarbij we heel goed moesten samenwerken. 

 

Met lezen hebben we al de r, d en i geleerd, maar ook wat woorden! De woorden 'rik', 'daan', 'en', 'dik', 'den', 'aan', 'ren' kunnen we al lezen. Knap van ons toch?! 

 

Hier aan de zijkant kunt u de foto albums bekijken. Via de mail is het wachtwoord toegezonden.

 

Nemen jullie af en toe een kijkje hier op onze site, dan houden we jullie graag op de hoogte van onze avonturen in groep 3.