Groep 5B

Welkom in groep 5B!!

Onze klas heeft twee juffen: juf Monique en juf Angelina.

Juf Monique (ma,do,vr)

mham@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

Juf Angelina (di,wo)

acodron@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Groep 5 is een sportief leerjaar. Zo hebben we op dinsdag schoolzwemmen in zwembad Overbosch en hebben we natuurlijk ook gym. Op donderdag en vrijdag van juf Lisa.

Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar! Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

28 jun 2019 - Juffendag in groep 5!
Preview foto Vandaag was het juffendag in groep 5! De kinderen begonnen de dag met een piratenspeurtocht in het bos, vervolgens gingen ze opzoek naar de schat. Deze lag verstopt op Vlaskamp. Daar speelden we nog 4 piratenspellen om tenslotte weer naar school te gaan. Na de lunch ging de dag gewoon door met piratengym en lekker buitenspelen. Het was een topdag!

11 apr 2019 - Buitenles
Afgelopen dinsdag hebben we met beide groepen 5 buitenles gehad op het schoolplein.

We hebben de tafels en spellingscategorieën geoefend en een spel gedaan waarbij we voorwerpen moesten natekenen.

Het weer zat gelukkig mee, het was een leerzame en leuke middag!

 

Kijkt u voor foto's in het album 'Buitenles'


09 mrt 2019 - Het lelijke jonge eendje
Afgelopen week heeft groep 5b aan een klein toneelstuk gewerkt. Ieder tweetal kreeg een stukje tekst uit het sprookje 'Het lelijke jonge eendje'. Dit stukje tekst gingen ze oefenen met verschillende emoties en vanuit verschillende posities. Aan het eind hebben de kinderen dit aan elkaar laten zien. In het fotoalbum zie je de beginpositie en de beginemotie van de tweetallen.

06 dec 2018 - Knutselen
Preview foto Vandaag hebben we geknutseld samen met groep 3. Dit was erg gezellig. Foto's staan in het album.

08 nov 2018 - Communicatie
Preview foto Deze week werken de groepen 5 aan het thema communicatie. Afgelopen dinsdag en donderdag zijn we terug de tijd in gegaan en hebben we een les gehad over grottekeningen en hiërogliefen. De komende week gaan we werken in computertaal! Kijkt u voor foto's in het album communicatie.

19 okt 2018 - Kastelen bouwen in het Museon.
Preview foto In het museon kregen we vandaag les over de middeleeuwen. En dan in het bijzonder over kastelen. We leerden verschillende manieren om te bouwen en mochten zelf ook wat proberen. 

17 okt 2018 - Afsluiting hoofdstuk constructie natuur
Afgelopen week hebben wij in de klas het hoofdstuk "constructie" van natuur afgesloten door zelf mooie bouwwerken te maken. Foto's vindt u terug in het fotoalbum.

12 okt 2018 - Afsluiting kinderboekenweek 2018
Preview foto Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Alle drie de finalisten hebben een verhaal voorgelezen uit de Super dikke meester Jaap. Na een spannende strijd is Matisse de winnaar van groep 5b geworden! Gefeliciteerd!

 

Om 13.45 uur renden de kinderen naar buiten om hun kleedje met boeken klaar te leggen. Wat een feest! Voor het eerst mochten de kinderen zelf boeken verkopen.

 

Foto's staan weer in het foto album!


08 okt 2018 - Kinderboekenschrijfster in de klas!
Preview foto Vandaag is schrijfster Manon Sikkel bij ons in de klas geweest. Zij heeft veel over haar werk verteld en uit haar werk voorgelezen! 

05 okt 2018 - Chill voorlezen in groep 5b
Preview foto Vandaag hebben de kinderen van groep 5b voorgelezen aan de kleuters van groep 1c en 2a. Het was vooral erg leuk en gezellig.

Kijk voor foto's in het fotoalbum. 


27 sep 2018 - Koning van Katoren
Donderdag 27 september heeft groep 5 gekeken naar het voorleesconcert: De koning van Katoren. 

 

Om een indruk te krijgen van de voorstelling kun je op de volgende link drukken:

 

Koning van Katoren van Kees Sijbrandij

 

En foto's kunt u bekijken in het foto album.