Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6a!

 

Dit jaar hebben we een juf en een meester.  Juf Karin van Rijn geeft les van maandag tot donderdag en meester Arend Pottjegort is er iedere vrijdag.

Het eerste half jaar is ook juf Tianne bij ons in de klas te vinden op de maandag en dinsdag. Zij is 3e jaars PABO studente en zal een deel van de lessen op zich nemen.

We krijgen daarnaast twee keer per week, op maandagmiddag en dinsdagochtend gym van juf Angelina (ma) en juf Lisa (di). Elke twee weken op vrijdag, komt juf Elisa in onze klas om muziekles te geven.

 

Nieuw dit jaar zijn de atelierlessen, horend bij het thematisch werken, op de dinsdag- en donderdagmiddag. De kinderen zullen op deze middagen les krijgen van verschillende leerkrachten.

 

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

apottjegort@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

 

BERICHTEN

05 dec 2019 - 5 december - Surprises

Wat was het een gezellige dag! Er was duidelijk veel zorg besteed aan alle gedichten en surprises. Een groot compliment voor alle kinderen! 
En of we nog niet verwend genoeg waren, stond er begin van de middag ook nog eens een groepscadeau voor ons klaar; Gravitrax: een héle gave knikkerbaan! 

We sloten de middag af met gezelschapsspelletjes en nog even extra buiten spelen.

 

Voor de foto's klik hier.


28 nov 2019 - Stoomboot knutselen met groep 3

Nu de ateliers van het thema Ontdekkingsreizen zijn afgelopen hebben we op de dinsdag- en donderdagmiddagen wat meer ruimte voor de creatieve vakken.
Een mooie kans om eens samen met groep 3b een middagje aan de slag te gaan. Wat zijn de kinderen uit de klas dan ineens groot en wijs! Vol geduld en heel behulpzaam wisten zij de jongere kinderen goed te begeleiden bij het maken van een 3d stoomboot. 
De helft van de klas werkte in het lokaal van 3b en de andere helft in ons eigen lokaal. Het was super gezellig!

 

Klik hier voor de foto's.


28 nov 2019 - Rommelpiet

Het was weer de grote vraag....Zou hij dit jaar aan onze school voorbij gaan of zou rommelpiet ook dit jaar weer de boel op z'n kop zetten?

De schoentjes waren weer gezet en vol verwachting klopte ons hart... En ja hoor! Het kon ook bijna niet anders. De klas was een ravage!
Gelukkig bleken de kinderen zeer bedreven in het opruimen. Kunnen ze dat thuis ook zo goed?

 

Klik hier voor de foto's.


04 nov 2019 - Ateliers thema ontdekkingsreizen
 

Het thema ontdekkingsreizen startte in onze klas met het atelier geschiedenis. We leerden vanalles over het ontstaan van de VOC, de route die werd gevaren & navigatie aan boord, de producten waarin werd gehandeld en het leven aan boord. We voerden met elkaar een interessante discussie over de naam 'Gouden Eeuw'.

In de tweede les maakten wij kennis met de WIC en de zgn. 'driehoekshandel'. Het thema slavernij maakte grote indruk in de klas. Met alle opgedane kennis lukte het de kinderen heel goed om vanuit het perspectief van een slaaf in die tijd een dagboek te schrijven. Het zit inmiddels in de schrijfdossiers. Komt u het, zodra er weer eens kijkweek is, eens lezen in de klas?

 

Inmiddels is ook het atelier Biologie afgerond en zijn de ateliers Aardrijkskunde en Techniek gestart. Zo zijn er vorige week bijvoorbeeld al raketten geknutseld, die morgenmiddag zullen worden afgeschoten. Spannend!

 

Het fotoalbum zal nog aangevuld worden, maar bevat reeds enkele foto's.

Update 19 november: Er zijn veel leuke nieuwe foto's toegevoegd van het techniekatelier.

 


01 okt 2019 - Schoolreis Duinrell
 

Op donderdag 26 september zijn we samen met de andere groep 6 en de groepen 5 naar Duinrell geweest.
Het was een extra bijzonder schoolreisje, want dit jaar mochten de kinderen alleen door het park lopen. Ondanks het 'Hollandse weer' hebben wij ons niet gek laten maken door de regen. Een groot compliment aan de klas: iedereen was keurig op tijd op de afgesproken tijdstippen op de afgesproken plek. Knap hoor, hoe goed iedereen de tijd in de gaten hield! Ook werd er erg goed rekening gehouden met elkaar. Durfde iemand een attractie niet in dan werd er een plek afgesproken waar de groep elkaar weer zou zien. 
Het was een erg gezellige dag!

 

De foto's kunt u in het fotoalbum terug vinden.