Groep 7A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom allemaal in groep 7A! 

We gaan er een leuk schooljaar van maken! Op deze pagina vind je alle berichten, foto's en informatie van de groep. 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7A gymles van juf Lisa.

Op vrijdag is er om de week muziekles van juf Elisa. 

 

 

Juf Marlies (ma, di, vr)

mschoep@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Femke (wo, do)

fvtleven@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

BERICHTEN

16 okt 2019 - Voorleeswedstrijd in de klas
Preview foto In het teken van de kinderboekenweek hebben we in de klas een voorleeswedstrijd gehouden. In totaal hebben 14 kinderen meegedaan. Er werd super goed gelezen in spannende, grappige of juist hele serieuze boeken. Aangezien juf Lisa met groep 8 mee is op kamp, hebben de kinderen in de gymzaal gelezen. Dit zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Vrijdag 18 oktober is de grote finale waarin onze klassenwinnaar Caitlyn het gaat opnemen tegen de winnaars van de groepen 6 en groep 7B.

 

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd!


10 okt 2019 - Thema Ontdekkingsreizen
De eerste twee ateliers van het thema ontdekkingsreizen zitten er bijna op! De kinderen hebben de ateliers techniek en aardrijkskunde dan afgerond. Met techniek zijn de kinderen druk aan de slag gegaan met het bouwen van raketten en lessen over magnetisme. De kinderen hebben gekeken hoe raketten zo hoog mogelijk kunnen komen en welke technieken hierbij aan de pas komen. Voor aardrijkskunde hebben de kinderen een atelier gehad over Alexandrine Tinne, een vrouwelijke ontdekkingsreiziger uit Den Haaag die gebieden in Afrika heeft ontdekt. De kinderen hebben daarna door verschillende aardrijkskundige brillen gekeken, met vragen als: 'Wat maakt een land nu een land? En kan je nog nieuwe landen ontdekken?'. De kinderen zijn vervolgens aan de slag gegaan met het onderzoeken en ontdekken van een land en hebben fantastische muurkranten gemaakt. Tot nu zijn de ateliers goed geslaagd! We kijken uit naar het tweede deel na de herfstvakantie!

 

Bekijk de foto's van het atelier in het fotoalbum van groep 7A!


11 sep 2019 - Een speciale gymles
Vandaag gaf juf Lisa geen gym. Vandaar een speciale gymles waar we met z'n allen groep 7A hebben gemaakt met ons eigen lichaam. De kinderen kregen een voorbeeldblad en hebben met z'n allen de taken verdeeld! Naast het maken van de letters hebben we nog leuke tik- en balspellen gedaan! Het was een leuke en gezellige gymles!

 

Kijk hier voor de foto's.


06 sep 2019 - Eerste week
De eerste week zit erop! We zijn druk bezig met de gouden weken in de klas. Zo hebben we een complimentenspel gedaan en vele oefeningen om elkaar nog beter te leren kennen. Naast spelletjes en oefeningen zijn we ook al begonnen met rekenen en taal! En er moest natuurlijk een nieuwe verjaardagskalender worden gemaakt waarbij er hele leuke foto's zijn genomen!  

 

Klik hier om de verjaardagsfoto's te bekijken.