Groep 7A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom allemaal in groep 7A! 

We gaan er een leuk schooljaar van maken! Op deze pagina vind je alle berichten, foto's en informatie van de groep. 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7A gymles van juf Lisa.

Op vrijdag is er om de week muziekles van juf Elisa. 

 

 

Juf Marlies (ma, di, vr)

mschoep@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Femke (wo, do)

fvtleven@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

BERICHTEN

17 mrt 2020 - Uitleg werkpakket
Beste ouders/verzorgers,

 

 

 

Hier vindt u de toelichtende brief bij de werkpakketten, waarmee we de komende tijd zullen gaan werken.

Specifieke informatie over de werkpakketten kunt u hieronder openen:

 

Werkpakket 3: van 1 t/m 7 april

Werkpakket 4: van 8 t/m 17 april

Werkpakket 5: van 20 t/m 24 april

 

Antwoorden werkpakket 3

 

 

Zouden jullie de knutsels, opstellen en planningsbladen kunnen bewaren tot we elkaar weer zien. Dan kan ik die beoordelen wanneer het zo ver is. 

 

 

Specifieke informatie over het werkpakket van week 2 vindt u hier

De antwoorden van deze week kunt u vinden door op de volgende link te klikken.

Antwoorden week 2

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Marlies en Femke


02 mrt 2020 - Eindpresentatie project 'muren hebben oren'
Beste ouders, 

 

Het project 'muren hebben oren' is in volle gang. Veel kinderen hebben al interviews afgenomen en zijn op bezoek geweest bij diverse mensen. Op 27 maart vindt de eindpresentatie plaats van het project. De kinderen presenteren hier wat zij hebben geleerd tijdens de interviews en zullen verschillende onderwerpen aankaarten. U bent van harte welkom om te komen kijken. De presentaties beginnen om 12.30 en zullen eindigen rond 14.00. Het vindt plaats op basisschool 't Galjoen in Den Haag. Wij en de kinderen kijken uit naar jullie komst!


02 mrt 2020 - Werkstuk
Beste ouders, 

 

Vanaf deze week starten de spreekbeurten voor de kinderen. Naar aanleiding van deze spreekbeurt gaan de kinderen ook een werkstuk maken. Het werkstuk moet worden ingeleverd op 24 april 2020. Naast dat de kinderen de gelegenheid krijgen om in de klas aan het werkstuk te werken, verwachten wij ook dat ze hier thuis mee aan de slag gaan.

 

U vindt hier het beoordelingsformulier van het werkstuk. 

 

 


20 jan 2020 - Verkeersexamen
Beste ouders,

 

Binnenkort zal het verkeersexamen van de groepen 7 worden afgenomen. Dit bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Het theoretische deel zal op maandag 30 maart worden afgenomen op school.

 

De leerlingen krijgen, tegen die tijd, leerwerk verkeer mee naar huis. Dit zal in de vorm van huiswerk komen en het maken van oefenexamens op de computer. Deze oefenexamens zijn te vinden op: https://examen.vvn.nl/oefenen.

Het theoretisch examen wordt schriftelijk afgenomen. Het is handig als de kinderen thuis kunnen oefenen. Wilt u uw kind helpen met het leren en maken van dit huiswerk?

 

De fiets moet voor het praktisch examen aan bepaalde eisen voldoen. Op de website https://fietsexamen.com kunt u deze eisen vinden. Ook staat er vermeld welke route de leerlingen moeten fietsen tijdens het examen. Wij zullen deze route ook meegeven naar huis. Het zou fijn zijn als u de route voor het examen een keer met uw kind kunt fietsen. Het praktisch examen is op .... (wordt nog bekend gemaakt)

Voor het verkeersexamen zullen wij ook praktische verkeerslessen krijgen. Deze vallen op 7 april, 23 april en 12 mei. We verzoeken u dan ook uw kind met de fiets naar school te laten komen. 


20 jan 2020 - Project 'De muren hebben oren'
Beste ouders, 

 

Zoals op de ouderavond benoemd hebben wij dit leerjaar een project. Dit project gaat over de (migratie-)geschiedenis vanaf 1940 tot nu. De diversiteit in de stad, die ook terug te vinden is in de klas, vormt de rode draad.
Iedere klas wordt gekoppeld aan een klas uit de stad met een andere sociaal-culturele achtergrond. Voor meer informatie kan je op de website kijken:

https://www.demurenhebbenoren.nl/

 

Wij zullen tijdens dit project een introductieles krijgen, interviews leren te maken en af te nemen, leren presenteren en wij gaan op bezoek bijhet nationaal archief in Den Haag. Belangrijke data voor dit project zijn:

- Woensdag 29 januari: inleveren van toestemmingsformulieren die de kinderen maandag 27 januari meekrijgen. 

- Dinsdag 4 februari: Openingsles

- Vrijdag 7 februari: bezoek aan het Nationaal Archief. 

- Vrijdag 27 maart: de eindpresentaties waarbij de kinderen gaan presenteren wat zij dit gehele project gedaan hebben. 


20 jan 2020 - Spreekbeurt
Beste ouders, 

 

Vanaf 2 maart starten de spreekbeurten in de groepen 7. De kinderen hebben vorige een week een formulier meegekregen waarop de uitleg van de spreekbeurten te vinden is. Hieronder staat een link naar het document waarop de kinderen worden beoordeeld tijdens de spreekbeurt. Het belangrijkste is dat de kinderen ontspannen leren te spreken voor de groep en het niet alleen voordragen. Mochten er vragen zijn, kom gerust langs of stuur een mailtje. 

 

Uitleg spreekbeurt


20 jan 2020 - Lapbooks
Beste ouders, 

 

Twee weken geleden hebben de kinderen de lapbooks ingeleverd. Inmiddels hebben wij de fantastische werken bekeken en beoordeeld. Aangezien de kinderen er veel tijd en energie in hebben gestoken, lijkt het ons leuk dat ook de ouders de lapbooks kunnen bewonderen. Daarom nodigen wij jullie uit op woensdag 22 januari vanaf 08.15.

 

We kijken uit naar jullie komst!

 

 


06 dec 2019 - Misdaad in het Museon!
Preview foto De kinderen zijn op bezoek geweest bij het Museon en hebben daar een onderzoek gedaan. De kinderen moesten een misdaad oplossen door bewijsstukken te verzamelen en deze bewijsstukken veilig te stellen door gebruik van handschoenen. Ook hebben de kinderen voetsporen bekeken en een afdruk van hun eigen vinger gemaakt. Door dit onderzoek hebben zij onderzoeksvragen gemaakt en een plan opgesteld. 

 

Het was een interessante, nuttige en leerzame ochtend!

 

Bekijk hier de foto's van het Museon. 


05 dec 2019 - Sinterklaas
Vandaag hebben we sinterklaas gevierd in de klas. Het was weer 1 groot feest! De kinderen hebben fantastische surprises voor elkaar gemaakt en mooie gedichten geschreven. Het was een gezellige dag!

 

Bekijk hier de foto's van alle mooie surprises!


01 dec 2019 - Labook
Dit jaar maken de kinderen een creatief boekverslag namelijk in de vorm van een Lapbook. Veel kinderen zijn hier al een hele tijd mee bezig en wij kijken daarom erg uit naar de resultaten. Hieronder bevinden zich nog de criteria van het Lapbook zodat u als ouder ook weet wat er van de kinderen verwacht wordt. Het Lapbook moet uiterlijk 10 januari worden ingeleverd. 

 

Lapbook


16 okt 2019 - Voorleeswedstrijd in de klas
Preview foto In het teken van de kinderboekenweek hebben we in de klas een voorleeswedstrijd gehouden. In totaal hebben 14 kinderen meegedaan. Er werd super goed gelezen in spannende, grappige of juist hele serieuze boeken. Aangezien juf Lisa met groep 8 mee is op kamp, hebben de kinderen in de gymzaal gelezen. Dit zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Vrijdag 18 oktober is de grote finale waarin onze klassenwinnaar Caitlyn het gaat opnemen tegen de winnaars van de groepen 6 en groep 7B.

 

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd!


10 okt 2019 - Thema Ontdekkingsreizen
De eerste twee ateliers van het thema ontdekkingsreizen zitten er bijna op! De kinderen hebben de ateliers techniek en aardrijkskunde dan afgerond. Met techniek zijn de kinderen druk aan de slag gegaan met het bouwen van raketten en lessen over magnetisme. De kinderen hebben gekeken hoe raketten zo hoog mogelijk kunnen komen en welke technieken hierbij aan de pas komen. Voor aardrijkskunde hebben de kinderen een atelier gehad over Alexandrine Tinne, een vrouwelijke ontdekkingsreiziger uit Den Haaag die gebieden in Afrika heeft ontdekt. De kinderen hebben daarna door verschillende aardrijkskundige brillen gekeken, met vragen als: 'Wat maakt een land nu een land? En kan je nog nieuwe landen ontdekken?'. De kinderen zijn vervolgens aan de slag gegaan met het onderzoeken en ontdekken van een land en hebben fantastische muurkranten gemaakt. Tot nu zijn de ateliers goed geslaagd! We kijken uit naar het tweede deel na de herfstvakantie!

 

Bekijk hier de foto's van de ateliers!


11 sep 2019 - Een speciale gymles
Vandaag gaf juf Lisa geen gym. Vandaar een speciale gymles waar we met z'n allen groep 7A hebben gemaakt met ons eigen lichaam. De kinderen kregen een voorbeeldblad en hebben met z'n allen de taken verdeeld! Naast het maken van de letters hebben we nog leuke tik- en balspellen gedaan! Het was een leuke en gezellige gymles!

 

Kijk hier voor de foto's.


06 sep 2019 - Eerste week
De eerste week zit erop! We zijn druk bezig met de gouden weken in de klas. Zo hebben we een complimentenspel gedaan en vele oefeningen om elkaar nog beter te leren kennen. Naast spelletjes en oefeningen zijn we ook al begonnen met rekenen en taal! En er moest natuurlijk een nieuwe verjaardagskalender worden gemaakt waarbij er hele leuke foto's zijn genomen!  

 

Klik hier om de verjaardagsfoto's te bekijken.