Groep 7A

 

Welkom allemaal in groep 7A! 

We gaan er een leuk schooljaar van maken! Op deze pagina vind je berichten, foto's en informatie van de groep. 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7A gymles van juf Lisa.

Op vrijdag is er om de week muziekles van juf Elisa. 

 

Juf Marlies (ma, vr)

mschoep@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Rubina (di, wo, do)

r.kersbergen@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

23 sep 2020 - Dode hoekles
Preview foto Vandaag hebben we een boeiende dodehoekles gehad van een interessante gastspreker! De gastspreker, zelf vrachtwagenchauffeur en rijinstructeur, gaf les over de dode hoek. De kinderen vonden het heel erg leuk (vooral dat ze zelf in de vrachtwagen mochten). 
De les werd tegelijkertijd aan groep 7A gegeven. Er staat een fotoalbum open met foto´s die genomen zijn, de foto´s van 7A en 7B staan door elkaar heen.

22 sep 2020 - Huiswerk
Preview foto Hoe maak je je huiswerk?

Dit is een handig stappenplan om je huiswerk te kunnen of te gaan maken.

Agenda

In groep 7 is het de bedoeling dat de kinderen iedere dag hun agenda meenemen naar school en mee naar huis. In het eerste half jaar van dit schooljaar zullen juf Marlies en juf Rubina de leerlingen gaan leren hoe ze hun agenda moeten gaan gebruiken en zullen we ze gaan aanleren om dit iedere dag/week structureel te gaan doen.

 

Huiswerkbladen

Op dinsdag zullen juf Marlies en juf Rubina huiswerkbladen mee gaan geven. De leerlingen hebben een week de tijd om deze thuis te maken. Op de 'inleverdag' zullen wij de huiswerkbladen met de leerlingen bespreken middels diverse werkvormen. (We zullen voor op de huiswerkpakketjes de inleverdatum vermelden)

 

Leerwerk voor een toets

De leerlingen zullen geregeld leerwerk mee naar huis krijgen voor een toets.

 

Thematisch werken

De leerlingen zullen een bepaald thema/onderwerp individueel, in tweetallen of in groepjes middels onderzoeksvragen in een creatieve vorm gaan uitwerken. Hiervoor zullen zij opdrachten meekrijgen die zij thuis moeten voorbereiden of verwerken.

 

 

 

 

 

 


04 sep 2020 - De eerste week in groep 7
Preview foto De eerste week in groep 7 zit er alweer op!

De kinderen hebben deze week veel gedaan aan groepsvorming; van kennismakingsspelletjes en balspellen tot gesprekken over 'Wat is, zegt, doet nou eigenlijk een fijne klasgenoot?'. Ook hebben de kinderen alweer taal, rekenen en spelling onderwezen gekregen. 

We zullen spoedig foto's online zetten van de groep en het klaslokaal.