Groep 7B

Welkom op de site van groep 7B

Dit jaar sta ik, Saartje van Walstijn, voor de klas van jullie kinderen. Ik ben dit jaar nieuw gekomen op de Nutsschool en heb heel veel zin om te starten in groep 7B. 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door, even na schooltijd, binnen te lopen in de klas of een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7B gym van juf Lisa. 

Op vrijdag heeft groep 7B een keer in de twee weken muziekles van juf Elise. 

 

Via de rechterkolom kun je de de woorden en websites vinden voor spelling om thuis mee te oefenen.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

11 nov 2019 - Lapbook
Beste ouders,

 

dit schooljaar maken wij een boekverslag op een heel speciale en creatieve manier. Namelijk d.m.v. een lapboek. 

 

Hieronder staat een link met informatie hoe een lapboek gemaakt wordt en welke criteria er aan dit 'boekverslag' verbonden zijn. 

 

Als kinderen materialen nodig hebben zoals posters, gekleurd papier etc. mogen ze dat op school aangeven en dan krijgen zij dat mee naar huis. 

 

Lapboek.


02 okt 2019 - In de kinderboekenweek..
In de kinderboekenweek is er veel gebeurd en hebben wij in groep 7 veel gedaan. Wij hebben veel dingen gedaan die te maken hebben met kinderboeken en lezen maar ook een aantal andere dingen. 
De opa van een leerling is bijvoorbeeld op bezoek geweest naar aanleiding van de prinsjesdag om over de miljoenennota te praten. Daarnaast zijn de mini-spreekbeurten van taal geweest.

Verder hebben wij ook aandacht besteed aan lezen in de kinderboekenweek. Wij hebben bijvoorbeeld voorgelezen op een chille plek in de school. Wij hebben een voorleeswedstrijd gehouden, er is een schrijfster op bezoek geweest en wij hebben kilometers gelezen en echt een reis door Europa gemaakt. 

Hieronder per gebeurtenis een stukje geschreven door de kinderen uit de klas:

De opa van..:

In groep 7b kwam de opa van een leerling iets over de miljoenennota vertellen. Het was heel leerzaam en leuk. De opa van die leerling werkte bij de 2de kamer en ook bij de raad van State. Het was heel interessant en we weten er nu heel veel van. Hij vertelde bijvoorbeeld over de koning en over Mark Rutte en hoe het geld wordt verdeeld in het land. Dat het ziekenhuis meer geld krijgt dan de politie. En dat alle partijen iets anders willen en dat dit besluiten maken moeilijk maakt. Dit was ons stukje. 
Groetjes Chayen en Louna

De mini-spreekbeurten:

Wij hebben allemaal een mini spreekbeurt gehouden. Het was een taalopdracht. De meeste gingen in een tweetal maar sommige kinderen gingen ook alleen. Het was gezellig en iedereen had een voldoende en veel kinderen hoger dan een voldoende. Er waren verschillende onderwerpen aan bod gekomen zoals Fortnite, turnen, knuffels, hockey en het was heel leerzaam om te maken en om naar de andere spreekbeurten te luisteren. Dit was ons stukje. Chayen, Amanda, Alexander en Louna


Chill voorlezen:
Wij, groep 7b, hebben voorgelezen aan groep 4. We lazen disney boekjes voor. De meeste kinderen hadden ook allemaal leuke knuffels, dekens en kussens mee. We mochten op de trappen, door de gangen en we mochten zelfs op de tafels liggen! Het was echt super gezellig. Iedereen had een voorleesmaatje en sommige mochten zelfs twee kinderen meenemen. Het was heel leuk om te doen. 
Groetjes Chayen, Lente en Malika

Voorleeswedstrijd:

Oeh, wat was het spannend. 10 kinderen streden om de titel; 'beste lezer van groep 7b'. Iederen had zijn best gedaan om een goed boek uit te zoeken met een spannend stukje. Er was te horen dat er thuis geoefend was want de kinderen konden de zinnen vloeiend voorlezen met zelfs af en toe de klas inkijken. 

Kilometerlezen:

Wij hebben kilometers lang gelezen in de kinderboekenweek. Elke week zochten we een plekje in de klas uit om te lezen. In die minuten probeerde wij zoveel mogelijk bladzijdes te lezen. De bladzijdes die wij lazen telden als kilometers. Zo zijn wij helemaal in Brussel, Vlaanderen, Milaan, Bern en noem maar op gekomen. In elke stad doen wij iets wat past bij die stad. In Brussel hebben wij dus lekker Brusselse wafels gegeten!


27 sep 2019 - De eerste 4 weken
Eerste maand van het schooljaar 19-20

We zijn nu een maand bezig en we hebben al veel gedaan zoals: afspraken gemaakt en het over de gouden schoolregels gehad. Daarnaast een speurtocht door de school gedaan om plekjes te ontdekken waar wij nog niet van af wisten. Onze eerste muziekles en Engelse les gehad. Daarnaast hebben wij natuurijk ook al veel geleerd en we hebben natuurlijk een superleuke juf. 

 

Groetjes van 7B (maar voornamelijk Vesper en Merle)


18 sep 2019 - Debat
Debat

 

Wij hebben een debat gehouden in groep 7B. Er waren 3 teams, met ieder een eigen doel. De doelen waren: de bedreigde diersoorten, sigaretten moeten erboden worden en kinderen moeten mee beslissen in het parlement en de plannen. Uiteindelijk was er een team dat het het beste deed, dat was het team van: 'Er moet meer geld worden besteed aan de bedreigde diersoorten'. 
Toen we op het boekje zagen dat je het debat kan opsturen en kans kan maken om een echt debat te bekijken wilden wij dat graag doen. 

In ons debat over de bedreigde diersoort hebben we verteld dat we vinden dat er camera's moeten komen in de zee en buiten de zee. Zodat, wanneer mensen plastic niet in de prullenbak gooien, ze daar straf voor kunnen krijgen. Onder de 14 jaar krijg je dan een waarschuwing en boven de 14 jaar kan je een boete verwachten. We willen ook graag dat er meer acties georganiseerd worden om plastic op te ruimen op het strand zodat er ook geen plastic de zee in kan waaien. Ook hebben we het gehad over stropers, dat er beter opgelet moet worden en dat er strengere straffen moeten komen. 

 

Daarnaast mochten andere leerlingen opstaan wanneer ze vragen en/of opmerkingen hadden over de argumenten die wij hadden genoemd. Sommige waren heel goed. Zo leek het net op een echt debat, want je ging steeds verder met elkaar in gesprek. Het was leuk om te doen en om mee te maken. 

Nadat we dit debat hebben gehouden hopen we dat we er iets aan kunnen doen!

 

Groetjes de kinderen uit groep 7B
maar vooral Anna en Lente