Groep 7B

Welkom op de site van groep 7B

Onze klas heeft twee juffen: juf Erica en juf Inge. 

Juf Erica (ma,di,vr)

evdberg@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Juf Inge (wo,do)

isluijs@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

Op dinsdag en woensdag heeft groep 7B gym van meester Laurens. 

 

Via de rechterkolom kun je de de woorden en websites voor spelling vinden om thuis mee te oefenen.


Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar! Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

16 apr 2019 - Werkweekfoto's
Hier staan de foto's van de werkweek

 

Deel 1

 

Deel 2

 

Deel 3

 

Deel 4

 

 


05 apr 2019 - Allemaal ons verkeersexamen behaald!
We zijn trots op jullie!

Vandaag hebben we ook onze laatste verkeersles op het plein gehad. De foto's zijn in het album verkeersles te vinden. We hebben het getroffen met het weer. Dank voor alle hulp bij de lessen!

 


13 feb 2019 - Project: De Muren Hebben Oren.
Wij zijn inmiddels gestart met het project De Muren Hebben Oren. Hierbij onderzoeken wij  de migratie in Den Haag. Er komen hierbij verschillende onderwerpen aan bod. Zoals: de Tweede Wereldoorlog, gastarbeiders, Nederlandse koloniën en vluchtelingen. Afgelopen dinsdag hebben we een zeer informatieve middag gehad als voorbereiding op, onder andere, ons bezoek aan het Nationaal Archief van aanstaande donderdag. De Prezi die gebruikt is kunt u vinden door op onderstaande link te klikken. 

 

LINK

 

 

 


21 dec 2018 - Kerstdiner
Na het gezamenlijk zingen bij de boom zijn we naar binnen gegaan voor een smakelijk kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en wat hebben we mogen genieten van leuke optredens!

De hapjes waren ook heerlijk. Iedereen bedankt die heeft meegeholpen!!

 

Hele fijne vakantie en tot in 2019!

 

Kijk voor de foto's in het album kerstdiner.


21 dec 2018 - Sokpoppenvoorstelling
Woensdag en donderdag heeft groep 7B een aantal sokpoppenvoorstellingen gehouden in groep 1,2 en 3. Wat hebben de kinderen onwijs leuke verhalen bedacht, mooie poppen gemaakt en wat vonden de kleuters en groep 3 het leuk om naar de voorstellingen te kijken!

 

Kijk voor de foto's in het album sokpoppenvoorstelling. 


14 dec 2018 - Thema communicatie
Preview foto Afgelopen dinsdag hebben wij ons eerste thema communicatie afgesloten. Deze nieuwe manier van werken was soms nog best even wennen, opeens les krijgen van een andere juf of meester, hele andere werkvormen en geen toets meer…, maar wat was het een succes!  We hebben hele leuke reacties gehad van de kinderen en ook van heel veel ouders. We hebben hele actieve leerlingen gezien die door hun eigen motivatie en door zelf te ontdekken ontzettend veel hebben geleerd en hele mooie, creatieve en leerzame producten hebben gemaakt!

 

Zie hieronder wat we bij de verschillende ateliers hebben gedaan. De werkjes hangen in de klassen en zijn volgende week van maandag tot en met vrijdag in de kijkweek ook te bekijken.

 

We hebben ons tijdens het atelier geschiedenis met juf Marlies verdiept in hoe de spelling van de Nederlandse taal in de loop van de jaren is veranderd. We hebben een lied gezongen over de oudst bekende zin in het Oudnederlands  ‘Hebban olla vogala nestas hic enda thu wat unbidan we nu’. Uiteindelijk zijn we zelf creatief aan de slag gegaan door zelf een lied of gedicht te maken waarbij wij nadachten over de schrijfwijze en de spelling van de Nederlandse taal in de toekomst.

 

Bij biologie zijn we ons samen met juf Erica gaan verdiepen in hoe dieren met elkaar communiceren. We zijn erachter gekomen dat dieren dit op heel veel verschillende manieren doen, van veranderen van kleur tot aan echolocatie, het is allemaal voorbij gekomen! In groepjes zijn we één van de communicatiegroepen gaan uitzoeken en hebben we dieren opgezocht die bij deze groep passen. Dit hebben we aan de klas gepresenteerd en we hebben met allemaal een deel gemaakt van een bordspel en kwartet. Als resultaat hebben we dus twee leuke en leerzame spellen gemaakt die we met de klas kunnen spelen.

 

Bij het aardrijkskunde atelier van meester Bart stonden de taalfamilies centraal, zoals Romaans en Germaans. We zijn erachter gekomen waarom sommige talen erg veel op elkaar lijken en zijn vervolgens in groepjes informatie gaan opzoeken over een taalfamilie. Dit hebben wij verwerkt in hele mooie lapbooks.  Ook hebben we dit atelier een deel van de topografie van Europa geleerd en dit is getoetst.

 

Bij techniek hebben we met juf Inge elk atelier een ander onderwerp behandeld. Zo hebben we ons in atelier 1 verdiept in de geschiedenis van communicatiemiddelen, hebben we onze eigen tijdlijn gemaakt en vragen voor een competitie voor in de klas en zijn we onze eigen gemaakte bekertjestelefoon gaan testen. In Atelier 2 hebben we deze ‘wedstrijd’ over allerlei communicatiemiddelen gespeeld en daarna zijn we ons gaan verdiepen in de werking van een telefoon. We hebben onze telefoon van de toekomst ontworpen die het leven nog iets makkelijk gaat maken. In het laatste atelier hebben we geleerd over verschillende soorten satellieten en hebben we in groepjes bedacht hoe een satelliet een probleem op de wereld zou kunnen helpen verminderen/voorkomen.

 

In de klas zijn we daarnaast nog druk bezig geweest met het ontwerpen van onze eigen geheimtaal.Tijdens de techniekweek hebben we daarnaast ook nog gekeken naar de stappen van het werkwoordschema, door dit zelf na te bouwen. Eigenlijk hebben we dus dit schema omgezet in codetaal.

 

Kijk voor foto’s van de ateliers in de map thema communicatie.


05 dec 2018 - Sinterklaas
Wat was het een leuke dag vandaag! 

 

Samen hebben we sinterklaas buiten opgewacht en toen zijn wij in de klas begonnen met de suprises. Wat hebben jullie je best gedaan zeg. Mooie suprises en leuke en grappige gedichten.

Complimenten voor iedereen! 

Na een polonaise en even lekker buitenspelen hebben we de dag afgesloten met een gezellig dobbelspel. Wat was dat spannend!

De foto's van vandaag zijn terug te vinden in het fotoalbum sinterklaas. 


03 dec 2018 - Bijzondere les Engels
Afgelopen week hadden wij een bijzondere gast in de klas, namelijk het nichtje van meester Paul uit Australië: Tegan. Tegan kwam ons vertellen over het onderwijs in Australië. Daarnaast hebben de leerlingen haar ontzettend veel vragen gesteld, allemaal in het Engels! Omdat de leerlingen nog niet uitgekletst waren is Tegan ook nog gebleven tijdens het eten en drinken. Ze heeft zelfs een stukje op de gitaar voor ons gespeeld. Wat was het een leuk en wat zijn wij trots op de klas!

 

Kijk voor de foto's in het album: bijzondere les Engels


06 nov 2018 - Informatie praktisch verkeersexamen
Preview foto Via deze link komt u bij informatie over het praktisch verkeersexamen.

 

 


01 nov 2018 - Whatshappy
Afgelopen woensdag hebben we een gastles gehad van Halt over online veiligheid. Naar aanleiding van deze les hebben we afspraken gemaakt over de groepsapp van groep 7B op whatsapp. We hebben eerst zelf nagedacht wat we wel of niet leuk vinden, toen in groepjes en uiteindelijk zijn we met zijn allen tot zes what's niet en zes what's wel afspraken gekomen, handtekeningen van alle leerlingen maakte onze whatshappy poster compleet! 

 

Zie de map whatshappy om de poster te bekijken!


09 okt 2018 - Kinderboekenweek
Vorige week is de kinderboekenweek begonnen. Het thema van dit jaar is vrienden. Binnen de klas zijn we druk aan de slag gegaan met het maken van vriendschapspoppetjes en vriendschapsarmbandjes. Vrijdag hebben we een boek voorgelezen aan groep 4 tijdens het chill lezen (foto’s zijn te vinden in de map chill lezen) en afgelopen maandag hebben we bezoek gehad van een echte kinderboekenschrijfster Manon Sikkel!

Manon Sikkel is bekend van de Izzylove boeken. Ook maakte zij Met Tosca Menten en Jozua Douglas (schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2018) het boek Gruwelijk Grappige Griezelverhalen (2017). Het was een hele leuke les.

In de klas houden we momenteel een gedichtenwedstrijd. We maken gedichten passend binnen ons thema communicatie. Er ontstaan nu al hele leuke gedichten, we zijn benieuwd wie er eind deze week winnen en twee boeken voor in de klas mogen uitkiezen!


02 okt 2018 - Start thema communicatie
Afgelopen week zijn we begonnen met de introductie van het thema Communicatie. In deze startweek hebben we naar de communicatietijdlijn gekeken. Van grotschilderingen naar postduif en van daar naar internet en de sociale media. De tijdlijn heeft ons aan het denken gezet en we hebben opgeschreven waar we graag nog meer over zouden willen weten.

Ook hebben we het thema communicatie opgedeeld in deelthema's en daarvan in groepjes Mindmaps gemaakt (zie hier het resultataat). Overige foto's van het thema communicatie zijn te zien in het fotoalbum: thema communicatie. 

 

De startweek hebben we ook gebruikt om te oefenen met samenwerken. Tijdens de ateliers zullen regelmatig samenwerkingsopdrachten voorbij komen. We hebben aandacht besteed aan afspraken en vaardigheden die daarbij belangrijk zijn.

Komende week beginnen de eerste ateliers.


02 okt 2018 - Kalenderfoto's
Deze onwijs leuke foto's voor de kalender moeten jullie zien!

De kinderen hebben zelf nagedacht over de attributen/kleding die ze bij hun maand vonden passen. 

Klik in de map fotoalbum op: groep 7 kalenderfoto's.