Groep 8A

Welkom op de site van groep 8A

 

Op deze site kunt u de activiteiten van onze groep volgen.

Met enige regelmaat verversen/ vernieuwen wij de inhoud van de site.

 

De groep heeft op dinsdag en woensdag gym van juf Lisa en om de twee weken op vrijdag muziekles.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Rubina Kersbergen:  r.kersbergen@nutsschoolbezuidenhout.nl

(ma, di, wo)

 

Jenneke Veltkamp: jveltkamp@nutsschoolbezuidenhout.nl 

(do, vr)

BERICHTEN

24 mrt 2020 - Thuiswerken week 2 25 maart - 1 april
Beste ouders,

 

Hier vindt u de toelichtende brief bij het takenpakket voor week 2. We zullen blijven werken met deze werkwijze. Waar de kinderen deze week mee aan de slag gaan, staat hier vermeld

De brief en het pakket hebben wij u ook per mail gestuurd.

 

De antwoordbladen van taal, spelling, rekenen (rood, oranje, groen) staan vanaf nu op de site.

 

Bij vragen over het werkpakken kunt u, maar ook uw kind, mailen naar ons.

 

succes 

 

met vriendelijke groet,

 

Juf Rubina en Juf Jenneke


23 mrt 2020 - Ruilboekenkast op school
Preview foto Lieve kinderen,

 

Jullie hebben afgelopen week een bibliotheekboek of een ander boek van school geleend. Op woendag en donderdagochtend kunnen jullie je geleende bibliotheekboek of het boek van de klas terugzetten en ruilen in de klas. Dit kunnen jullie doen op het moment dat jullie je thuiswerk op komen halen.

 

Daarnaast komt er naast de hoofdingang van de school met ingang van maandag 23 maart een ruilboekenkast te staan. Hier kunnen jullie onbeperkt een boek van jezef (geen bibliotheekboeken of boeken van de klas!) brengen en een ander boek meenemen. Dus: lever een boek van jezelf in en neem een nieuw boek mee dat dan van jou is. De kast blijft er staan tot de bibliotheken weer opengaan. 

 

Veel leesplezier!

 

met vriendelijke groet,

 

juf Rubina en juf Jenneke


23 mrt 2020 - We missen jullie!
Preview foto Lieve kinderen,

 

Hoe gaat het met jullie? Wel heel bijzonder om zo aan je schoolwerk te zitten, vinden jullie niet? Voor ons is het maar vreemd om zonder jullie in de klas aan het werk te zijn.

 

Als jullie met vragen of onduidelijkheden zitten, kunnen jullie ons altijd mailen. Ook gezellige berichtjes van jullie vinden wij heel leuk. We vinden het ook leuk om foto's te ontvangen om te zien hoe hard jullie thuis bezig zijn met het thuiswerk of andere leuke dingen. Vergeet tussendoor niet te ontspannen, iets leuks te doen en af en toe een frisse neus te halen!

 

We missen jullie en wensen jullie veel succes komende weken!

 

groetjes,

 

Juf Rubina en juf Jenneke


21 mrt 2020 - Nieuwsbegrip huiswerk
Preview foto Beste leerlingen (en ouders), 

 

LET OP: Nieuwsbegrip kan nu alleen nog maar gemaakt worden via Basispoort.

 

Vanaf begin van het jaar is het Nieuwsbegrip (digitaal) een vast onderdeel van het huiswerk. Vanaf maandag(middag) staat er een nieuwe tekst klaar met de daarbij behorende opdrachten. Jullie maken de onderdelen: andere tekstsoort en woordenschat en hebben een week de tijd om de opdrachten van de twee onderdelen te maken.

Het voordeel van het op deze manier werken is dat de tekst op jullie niveau is aangepast. Ook kunnen wij instellen dat de tekst voorgelezen wordt én het is mogelijk om Nieuwsbegrip te maken op een computer, tablet of mobiele telefoon. Echter raden wij aan om een computer of tablet te gebruiken. Dit in verband met de leesbaarheid van de tekst. 

 

Wij vertrouwen erop dat deze manier van werken jullie gaat helpen om (nog) beter te worden in het onderdeel begrijpend lezen. 

 

Veel plezier met het maken!

 

Juf Rubina en juf Jenneke

 

 


17 mrt 2020 - Thuiswerken week 1 18 - 25 maart
Preview foto Beste ouders,

 

Hier vindt u de toelichtende brief bij de werkpakketten. Deze brief hebben wij u ook per mail gestuurd. De komende tijd zullen wij met deze pakketten gaan werken.

 

Waar de kinderen de komende week aan gaan werken staat hier precies vermeld. Het geeft ook gelijk wat houvast bij het indelen van de dag. Deze brief zit ook bij het werkpakket.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Rubina en juf Jenneke

 


15 okt 2019 - Werkweek
Foto's van de werkweek

07 okt 2019 - Informatie-avond BoVo
Op 7 oktober was er een voorlichtingsavond over het aanmelden bij het voortgezet onderwijs. In een uurtje werd verteld hoe de inschrijving verloopt. Wat zijn belangrijke data, belangrijke afspraken en wat mag zeker niet vergeten worden? De Powerpoint die op de avond gebruikt is, vindt u hier.

10 sep 2019 - We zijn gestart!
We zijn weer begonnen! De vakantie is weer voorbij en de lessen zijn weer gestart. Rekenen, taal en spelling zijn weer opgestart. Ook het huiswerk is weer begonnen. Deze staat in het teken van Prinsjesdag. 

 

Wij zijn blij iedereen weer te zien en we gaan er een top jaar van maken!