Groep 8A

Welkom op de site van groep 8A

Je kan via de rechterkolom oefenmateriaal, extra woorden en doelenposters vinden per vakgebied.


Met enige regelmaat ververs/ vernieuw ik de inhoud van de site.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

 

De groep heeft op woensdag en vrijdag gym van juf Lisa en om de twee weken op vrijdag muziekles van juf Elisa.

 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Saartje van Walstijn 

BERICHTEN

19 okt 2020 - Powerpoint info-avond BoVo
Bekijk hier de powerpoint van 12 oktober.

15 okt 2020 - Sessie over de overstap naar het VO
Op maandag 12 oktober was de informatieavond voor ouders van groep 8. Onderwerp was de overstap van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs in e zomer van 2021. De presentatie is opgenomen kan hier onder worden bekeken. (Dit is test, laat weten als het wel of niet lukt)


13 okt 2020 - Beleefmuseum
Vanaf de zomervakantie zijn wij bezig geweest met het eerste thema van onze thematisch werken methode Blink. 

Dit thema ging over wereldsterren. Aan de hand van wereldsterren hebben wij veel kennis vergaart over de geschiedenis, gebieden etc. 

Vandaag was de dag dat de kinderen zelf een wereldster gingen tentoonstellen in een echt Beleefmuseum. Wat is nou precies een beleefmuseum? Een beleefmuseum is een museum waar je niet alleen kan kijken, maar ook kan voelen, ruiken, horen en doen. De kinderen hebben echt onwijs hard gewerkt om hun wereldster zo goed mogelijk te laten ervaren.

 

De foto's zijn te vinden in het album.


13 okt 2020 - Kinderboekenweek
Wat hebben we een fijne 10 dagen gehad die in het teken stond van kinderboeken, leesplezier en op een andere manier bezig zijn met lezen!

 

Zo hebben wij naar aanleiding van de kinderboekenweekopening toneelstukjes voorbereid en opgevoerd voor de klas. Bij de opening hebben een aantal leerkrachten ook zo een toneelstuk opgevoerd. 

We hebben aan de groepen 3 voorgelezen op de tweede etage. In de ouderwetse Disney verhaaltjes hadden alle kinderen hun aandacht erbij. 

Wij hebben op de laatste dag ook een leescircuit gedaan (georganiseerd door de stagiair van groep 8B, Melissa). Hierin hebben wij veel verschillende activiteiten gedaan. Boeken uitgepakt met een aantal kernwoorden, racelezen, lezen onder de tafel, nieuwskids bekeken, pimpamflet en nog een aantal hele leuke, enthousiasmerende opdrachten.

Daarnaast zijn wij ook weer boeken gaan ruilen bij de bibliotheek om nieuwe, interessante boeken te gaan verslinden.

De kinderboekenweek zijn we geeindigd met de welbekende boekenmarkt. Hij was wel iets anders dan normaal, omdat er geen ouders bij mochten zijn. Hierdoor was die anders maar niet minder gezellig. Het was weer een heel leuk gezicht om iedereen boeken zien te verkopen op een kleedje of kinderen die rond aan het kijken waren en boeken hebben gekocht.

 

Foto's zijn te vinden in het album


01 okt 2020 - Boekverslag
Vandaag is de informatie meegegaan naar huis over het maken van het boekverslag. Deze moet 30 oktober worden ingeleverd. Het gaat dit keer om het maken van een 'exploderende doos'. In deze doos zit dan alle informatie die jij volgens het boordelingsformulier erin moet hebben zitten. 

In grooep 8 gaat het voornamelijk om dat extra's. Je kan het schrijven maar bedenk een creatieve manier waarop je dat laat zien. 

 

Hieronder een link naar het informatieblad en beoordelingsformulier. 

Boekverslag


10 sep 2020 - Secret Friend
Preview foto Wat hebben we genoten de afgelopen 5 weken. In deze 5 weken is iedere leerling één of meerdere malen verrast door zijn Secret Friend. Er is heel veel moois, liefs, lekkers en creatiefs voorbij gekomen. Iedereen mag trots zijn op zichzelf. De onthulling van de Secret Friends hebben we de laatste middag voor de herfstvakantie op een gezellige manier afgesloten. Met thee, limonade en lekkers (gemaakt of gekocht door de kinderen) mocht iedereen raden en uiteindelijk werd de 'echte' naar voren geroepen en zijn ze samen op de foto gegaan. Daarnaast hebben wij herinneringen opgehaald. De meest spannende momenten, iemand die zijn mond per ongeluk voorbij had gepraat etc. 

Een groot succes dat wellicht nog eens herhaald wordt. 

 

Introductie Secret Friend

Door een onwijs spontane actie van een leerling uit groep 8A is er vandaag iets heel moois ontstaan. Die leerling speelde voor 'secret friend'. Stiekem heeft zij woensdagochtend een roos op de tafel van juf Femke gelegd en vandaag zelfgemaakte koekjes. 

 

Het leek ons een mooie introductie om 'Secret Friend' in onze klas te organiseren. Zo heeft vandaag iedereen een lootje gepakt met een naam erop. Voor deze persoon mogen zij een of meerdere kleinigheidjes maken en stiekem op de tafel van diegene zetten. Tot de herfstvakantie heeft iedereen de tijd om zijn/haar 'Secret Friend' 1 of meerdere keren te verassen. Op een hoop mooie, leuke, zelfgemaakte kleinigheidjes en vooral heel veel liefs! 


07 sep 2020 - Voedselverspillingsweek
Preview foto Afgelopen week was het de voedselverspillingsweek. Deze week staat in het teken om men bewust te laten worden van het weggooien van voedingsmaterialen en andere manier waarop je voedsel kan verspillen. 

 

Bij deze les hoorde een Donald Duck die in samenwerking met het Ministerie van Landbouw is gecreëerd. Aangezien de kinderen uit deze groep het fantastisch vinden om Donald Duckjes te lezen was dit een mooie opening van de les. Zo heeft eenieder er eentje ook mee naar huis kunnen nemen. Na het lezen van de strip hebben wij een gesprek gehad over voedselverspilling en besproken welke tips er allemaal zijn om dit tegen te gaan. 

 

Een dag later merkte ik al dat sommige kinderen hun papa's en mama's zich er ook van bewust probeerde te maken door te zeggen: 'Nee mama, dat mag je niet weggooien. Dat kunnen we bewaren'. Doel is bereikt. 


01 sep 2020 - Fietsexamen
Binnenkort zal het fietsexamen worden afgenomen. Dit bestaat uit een theoretisch en praktijkgericht deel. Het theoretische deel is vorig jaar afgenomen en iedereen is geslaagd. HOERA!

 

De fiets moet voor het fietsexamen aan bepaalde eisen voldoen. Op de website https://fietsexamen.com/Den Haag kunt u deze eisen vinden. Ook staat er vermeld welke route de leerlingen moeten fietsen tijdens het examen. Wij zullen deze route ook meegeven naar huis. Het zou fijn zijn als u de route voor het examen een keer met uw kind kunt fietsen. Het fietsexamen is op vrijdag 16 oktober.