Groep 8B

Welkom op de site van groep 8.

 

De kerstvakantie lijkt al zo lang geleden! Iedereen is goed uitgerust na een drukke periode. Momenteel hebben we elke dag wel een boek-presentatie. Vooral de goede keuze van jullie boeken valt op. Heel inspirerend.

De bezoeken aan de VO-scholen hebben we afgerond, hopelijk hebben jullie allemaal een idee van jullie VO-school! Waar jullie steeds goed opgelet hebben is: sfeer en de wijze van lesgeven.

Dinsdag- en donderdagmiddag werken we in de ateliers aan het thema Bouwen. Ik ben heel benieuwd naar jullie uitwerkingen. 

 

meester Paul Wouters (pwouters@nutsschoolbezuidenhout.nl)

 

juf Jenneke jveltkamp@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Om allerlei linkjes naar oefensites te verzamelen, is er voor groep 8 een eigen Yurls site aangemaakt. Klik maar eens op het plaatje 

BERICHTEN

10 dec 2019 - Surprises 8B
Wat was er weer goed geknutseld en gerijmd. En wat was het weer een ouderwets Sinterklaasfeest. Gelukkig hebben we de foto's nog. 

15 nov 2019 - Altijd leuk om de vrijdagmiddag creatief af te sluiten.
Preview foto Een paar foto's voor een klein inkijkje. Klik hier.

15 okt 2019 - werkweek
Foto's van de werkweek

09 okt 2019 - Chill voorlezen
Preview foto Het blijft een super leuke activiteit tijdens de kinderboekenweek. Chill voorlezen. 

 

Met kussentjes en boeken onder de arm hebben de kinderen hun voorlees taak weer zeer serieus genomen. De jongere kinderen hebben weer genoten. Klik hier voor foto's.


07 okt 2019 - Informatie-avond BoVo
Op 7 oktober was er een voorlichtingsavond over het aanmelden bij het voortgezet onderwijs. In een uurtje werd verteld hoe de inschrijving verloopt. Wat zijn belangrijke data, belangrijke afspraken en wat mag zeker niet vergeten worden? De Powerpoint die op de avond gebruikt is, vindt u hier.

30 sep 2019 - Met enige improvisatie leren kalligraferen

 

Hoewel er enige improvisatie nodig was (de bedoeling was om knijpers te gebruiken), hebben de kinderen geoefend met kalligraferen. Dat dit de nodige concentratie vraagt kunt u wel aan de foto's zien. Klik hier. 


09 sep 2019 - We zijn begonnen.
Na een weekje hernieuwd kennismaken, zijn we in groep 8B prima van start gegaan. Wij (kinderen en leerkachten) hebben er zin in!!

 

De eerste reken-, spelling-, en taaltaken hebben we alweer achter de rug. De eerste huiswerkopdracht is nu ook binnen. Zie voor meer informatie over de opdracht het kopje "huiswerk".